Aşk-ı Memnu cinayetine ömür boyu hapis

Amcasını av tüfeği ile öldüren 21 yaşındaki Caner Zengin ağırlaştırılmış ömür boyu, azmettiren yenge Zahide Zengin ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2016 Güncelleme 23 Mayıs 2016, 00:00
Aşk-ı Memnu cinayetine ömür boyu hapis

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Recep Zengin, 21 Eylül 2014 günü evinin balkonunda eşi 37 yaşındaki Zahide Zengin ile birlikte uyurken, pompalı tüfekle başından vurularak öldürüldü. Olayın ardından karokola giden Zahide Zengin şunları anlattı:

'TALİMAT VERDİM'
"Evlendiğimiz günden beri bana küfür edip dövüyordu. Eşimin yeğeni Caner ile 3 yıldır gönül ilişkimiz var. Bana kötü davrandığını zaman Caner'e söylüyordum. Bu sözlerim için Caner eşimi öldürdü. Caner'e daha önce eşimi vurmasını söylemiştim. Benim bilgim dahilinde eşime iki el ateş etti" dedi. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Caner Zengin ve yengesi Zahide Zengin'in 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi. Kararını açıklayan mahkeme sanık Caner Zengin'i 'tasarlayarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan amcasına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, eşini öldürme konusunda yeğenini azmettiren Zahide Zengin'e ise 15 yıl hapis cezası verdi.