KurtarıyoRUS

Rusya’dan Afrika’ya gitmek üzere yola çıkan 2 çılgın Rus, botlarının su almasıyla İstanbul Boğazı’nda mahsur kaldı. Türk arama kurtarma timi ise nefes kesen bir operasyonla gençleri son anda kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2016 Güncelleme 25 Nisan 2016, 00:00
KurtarıyoRUS

İÇİNDEKİLER

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, uçak krizinin ardından Türkiye'yi hedef aldı. Vatandaşlarına "Türkiye'ye gitmeyin" baskısı yaptı. Ancak kimse Putin'e kulak asmadı. Dünyada olup biten olayları kayıt altına alarak Rus halkına göstermek isteyen mühendis Alexander Panov (27) ve arkadaşı Artem Kirakozov (35), 3 gün önce 6 metrelik hücum botuyla Moskova'dan botla yola çıktı.

'MELEK GİBİ GELDİLER'
20 gün içinde Afrika kıtasının Madagaskar Cumhuriyeti'ne varmaya hedefleyen Rus gençler, zorlu yolları aşarak İstanbul Boğazı'na ulaştı. Ancak Ruslar'ın botu, Kuleli açıklarında patladı. Botun su aldığını fark eden gençler, pompayla suyu tahliye etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Akıntıyla birlikte sürüklenen gençler bir süre sonra yardım çığlıkları atmaya başladı. İngilizce yardım anlamına gelen "Help" çığlıklarını duyan Genç Denizciler ve Dayanışma Derneği (GEDDAD) SAR timleri, hücum botuyla yola çıktı. Kurtarma timleri, nefes kesen bir operasyonla Ruslar'ı kurtardı. Zarar gören bot ise Ahırkapı İstasyonu'na götürülerek timler tarafından tamire alındı. GEDDAD merkez binasında misafir edilen ve burada her türlü ihtiyaçları karşılanan gençler, yaşadıkları şoku uzun süre atlatamadı. Gençlerden Artem Kirakozov, "Bot su almaya başlayınca nereden yardım bulabiliriz diye düşünüyorduk. Kurtarma timi, bir melek gibi geldi ve bizi kurtardı" ifadesini kullandı. GEDDAD binasında konaklayan Rus gençler, daha sonra tamir edilen botlarına atladı ve Ahırkapı İstasyonu'ndan Çanakkale Boğazı'na doğru uğurlandı. Çanakkale Boğazı'nı geçerek Akdeniz'e inecek olan gençler, Atlas Okyanusu'na açılacak.


Kurtarma timleri, boğulmak üzere olan 2 Rus gencin imdadına yetişti. Ekipler daha sonra hasar gören botun tamirini gerçekleştirdi. İstanbul'da tüm ihtiyaçları karşılanan gençler, daha sonra botlarına binerek yollarına devam etti.

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE
Rus gençler, kendilerini ölümün eşiğinden alan kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Gerilen Türk-Rus ilişkileri konusunda ise şunları söyledi: "Türkiye'de çok sıcak karşılandık. Türkler'in misafirperverliği bizi çok etkiledi. Ülkemizde Türk halkına hiçbir şekilde ön yargı olmadığı gibi düşmanlık beslenmiyor. Tıpkı onların bizi ağırladığı gibi biz de iyi niyet ve duygular besliyoruz"