Adını sen koy!

Feribot kazazında anne ve babalarını kaybeden Gülhan çifti, 1 milyon 400 bin lira tazminat kazandı. Bu acıya rağmen hayata tutunmaya çalışan ikili, dünyaya gelen kızlarına annelerinin isimlerini verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2016 Güncelleme 23 Ocak 2016, 00:00
Adını sen koy!

İÇİNDEKİLER

Düğün hazırlığı yapa Mustafa (30) ve Selvi Gülhan (29) 29 Mayıs 2012'de İzmir Ödemiş'te nikahları kıyıldıktan sonra çeyizlerini kamyonetle Kırıklareli'ne götürmek için Bandırma'dan arabalı feribota bindi. Kendileri çeyizlerin taşındığı kamyonetteyken, içinde anne ve babalarının olduğu otomobil, feribottan indikten sonra hiçbir uyarı levhası ve bariyerin olmadığı yoldan denize düştü.


Mustafa Gülhan, "Kızımıza Aysel ve Zeynep isimlerini verdik. Oğlumuz olursa ona da babalarımızın ismini koymayı düşünüyoruz. Acıyı unutmak mümkün değil"dedi.

ŞEHRİ TERK ETTİLER!
Kazada Vecdet Eriş (53), eşi Aysel Eriş (49), Ahmet Gülhan (51) ve eşi Zeynep Gülhan (45) boğularak can verdi. Düğün yerine, anne ve babaları için mevlit okutarak hayatlarını birleştiren Mustafa ve Selvi, kazanın şokunu uzun süre atlatamadı. Psikolojik tedavi gören çift, yaşadıkları şehri, hatta mesleklerini bile değiştirdiler. Uzman erbaş olan Mustafa Gülhan bu görevi bırakıp, eşiyle birlikte Konya'ya taşındı ve zabıta olarak çalışmaya başladı. Mahkeme, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'yi 1 milyon 400 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Zor günler geçiren çift, dünyaya gelen kızlarına ise annelerinin isimleri olan "Aysel Zeynep" adını verdi.

Halit TURAN