Lüks denizaltı!

Rus milyarder Andrey Melnichenko, denizaltı tasarımlı ultra lüks yatı Bodrum'a demirledi. Melnichenko'nun 119 metrelik yatı ilgi odağı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2015 Güncelleme 15 Ekim 2015, 00:15
Lüks denizaltı!

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın en zengin işadamlarından 43 yaşındaki Andrey Melnichenko, 2008 yılında 400 milyon dolar değerinde, 119 metre uzunluğunda ve tasarımıyla denizaltıyı andıran bir ultra lüks yat yaptırdı. Yata eşi Aleksandra'nın adının baş harfini verdi. Rus milyarder tasarımayla dikkat çeken ultra lüks yatıyla, dün sabah Bodrum'a geldi. Yunanistan'ın Mikanos ve Simi adalarının ardından kentte gelen Melnichenko ailesi, Bodrum Kalesi açıklarına demirledi. İngiliz bayraklı A adlı yat, çevredekilerin ilgi odağı oldu. Günübirlik mavi yolculuğa çıkan tur tekneleri, rotalarını yatın yakınından geçirdi.

SAHİLE AKIN ETTİLER!
Yatı görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Kumbahçe Sahili'ne akın etti. Turistlerin yatın fotoğrafını çektiği görüldü. Melnichenko yatın güvertesinde sık sık telefon ile konuşurken, eşi de kitap okudu. Bodrum'da iki gün kalacak Melnichenko'nun yatına, deniz ürünleri ve meyveden oluşan gıda takviyesi yapıldığı öğrenildi. Yapımı dört yıl süren yat saatte 26 mil hız yapabiliyor.