Tecavüzcü katil hakim beğenmedi

Kız arkadaşına tecavüz edip öldüren gencin yargılanmasına başlandı. Ancak katil, mahkeme heyetini beğenmeyerek savunma vermedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2014 Güncelleme 13 Ekim 2014, 00:00
Tecavüzcü katil hakim beğenmedi

İÇİNDEKİLER

Edirne'de 26 yaşındaki Cüneyt Ö., kız arkadaşı Özge Benzerli'ye tecavüz ettikten sonra dövdü. Benzerli, 12 gün komada kaldı. Ancak kurtarılamadı. Tutuklanan Cüneyt Ö.'nün yargılanmasına başlandı. Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tecavüz' ve 'ölüme neden olmak' suçlarından ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti üyelerinin izinde olmaları nedeniyle geçici heyetin katıldığı duruşmada sanık ve avukatı savunma yapmadı. Avukat İbrahim Karakoç, 'şu anki mahkeme heyeti, karar verecek heyet değil. O nedenle savunmamızı vermiyoruz' dedi.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN!
Baba Kemalettin Benzerli ise sanığa en ağır cezanın verilmesini istediğini söyledi. Mahkemede olay gecesini anlatan Özge Benzerli'nin kız kardeşi Özde Benzerli ise, sanığın kendisine, "Ablan kafayı buldu, kapıya getiriyorum. Gel al" diye mesaj yazdığını belirterek, "Gidip ablamı aldım. Ancak ayakta duramıyordu ve bazı yerlerinde yaralar vardı. Sabaha kadar başucunda bekledim. Sabah da okula gittim. Sabah annem seslenmiş ancak ablam yataktan çıkmamış. Daha sonra kapının önünde fenalaşmış. Bu yüzden hastaneye kaldırıldı" dedi.

Murat SAVAŞ