Hayat okulu

Sadece Hamas üyelerini vurduklarını iddia eden katil İsrail hedefte sınır tanımadı. Gazze'deki iftar, sahur demeden bombalayan; hastane, rehebilitasyon merkezi, engelli hastanelerini yerle bir eden vahşiler son olarak cami çıkışını hedef aldı. Gazzeliler "Vurulmaz inşallah" diyerek Birleşmiş Milletler'e ait bir okula sığınmak zorunda kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2014 Güncelleme 14 Temmuz 2014, 02:37
Hayat okulu

İÇİNDEKİLER

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu. Bir haftadır devem eden İsrail saldırılarından ölü sayısının 170'e yaralananların ise 1085'e yükseldiği belirtildi. İsrail yetkilileri, bu süre içinde 38 Gazzeli çocuğu katletti.

İSRAİL 38 GAZZELİ ÇOCUĞU KATLETTİ
Daha önce bir hastaneyi vuran İsrail güçleri Gazze'de bulunan bir rehabilitasyon merkezi ve engelli hastanesini de havaya uçurmuştu. Tam sahur ve iftar vakitlerinde bombalamaları şiddetlendiren katil İsrail dün ise yatsı namazı çıkışında bir camiyi hedef aldı. Tuffa mahallesine yönelik saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Evleri zarar gördüğü için camilere sığınan Gazzeliler, İsrail'in camileri de vurmaya başlamasıyla İsrail'in vurmayacağını umarak İsrail sınırına yakın noktada bulunan Birleşmiş Milletler Okulu binasına sığındı.

KARA OPERASYONUNU BAŞLATTILAR
At arabalarına binerek çoluk çocuk okula sığınan Filistinliler sınıflara serdikleri döşeklerde uyuyarak geceyi geçirdiler. Gazzeli çocuklar ise sınıflarda bulunan tahtaları kendilerini vuran İsrail füzelerini çizerek yaşanan dramı gözler önüne serdi. Bu arada İsrail devlet radyosunun haberine göre, İsrail donanmasına bağlı komandolar dün sabah Gazze Şeridi'nin kuzeyine kara operasyonu düzenledi. Haberde, kısa süreli operasyonun, bölgedeki bir roket fırlatma mevkisini hedef aldığı belirtildi. Operasyon sırasında Hamas'ın silahlı kanadıyla İsrailli komandolar arasında çatışma çıktığını bildirildi.

NAZİ KAFALI VEKİL YİNE KONUŞTU

İsrail hükümetinin ortaklarından olan Yahudi Evi partisinden aşırı sağcı kadın milletvekili Ayelet Shaked önceki gün "Daha fazla yılan yetiştirmelerini engellemek için annelerini de çocuklarının peşinden göndermeliyiz" dedikten sonra tüm dünyada eleştirileni hedef olmuştu. Nazi zihniyeti sergileyen Shaked bu kez de "Bu bir savaş. Sadece belli hedefler, füze rampaları değil bütün Gazze hedef gözetmeden vurulmalıdır. Savaşlar bunu yapmayı gerektirir" dedi.

FİLM GİBİ İZLEDİLER
İsrailliler ise binlerce ton bombanın düştüğü Gazze'yi film izler gibi seyretti.

CAMİYİ BOMBALADILAR
Hedef gözetmeyen İsrail önceki gün akşam Gazze'de bir camiyi bombaladı. Katliamda 15 kişi yaşamını yitirdi.