FEM tabelasının kaçak olduğu belgelendi

FEM'in kaçak tabelasının neden kaldırıldığını, paralel örgütün suçlamalarının neden dayanaksız olduğunu belgelerle ortaya çıktı

Giriş Tarihi 26 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2014, 20:49
FEM tabelasının kaçak olduğu belgelendi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri FEM Dersanesi'nin Şişli Mecidiyeköy'deki binasındaki kaçak tabelasını kaldırdı...
FEM Dersaneleri işi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında suç duyurusunda bulunmaya kadar götürdü...
"Belediye tebligat yapmak zorundaydı..." şeklindeki gerekçeleri ise tuhaf karşılandı.

Oysa, konunun hukuki dayanağı, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 7 (g) maddesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Reklam İlan ve Tanıtım Yönetmeliğinin 22. maddesinin 7. fıkrası incelendiğinde bariz şekilde ortaya çıkıyor.

Yönetmeliğe göre, " Her bir tabela için ayrı ayrı izin alınır, müracaat izin sayılmaz, izin alınmadan hiçbir suretle reklam ve tanıtım uygulaması yapılamaz, bu tür uygulamalar tebligata gerek kalmaksızın Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekiplerce Belediye adına re'sen kaldırılır veya kaldırtılır"

Yönetmeliğin ilgili maddesinde, "Tebligata gerek kalmaksızın" ifadesi dikkat çekiyor.
Söz konusu maddeye göre, belediyenin uygulamasında hukuksuz hiçbir şeyin olmadığı ortaya çıkıyor.
Başkan Kadir Topbaş'ın, "Tebligat yapılmalıydı" sözünden ise "nezaketen bildirimde bulunulmasının daha şık olacağını" düşündüğü sonucuna varılıyor.



"PARASINI VERDİK" YALANI

Öte yandan, FEM temsilcilerinin makbuz gösterip "Biz 2 bin 537 lira beyanname ve damga vergisi bedeli ödedik, yani bu tabela izinsiz değil, parasını verdik astık" şeklinde itiraz etmeleri ise şaşkınlıkla karşılandı.

Zira sözü edilen makbuz, yani İlan Reklam Vergisi ve Asma Tahsis Bakım Ücreti Tahakkuk Fişi'nde çok açık bir ibare yer alııyor.
Fişteki ifade şu şekilde: Beyannamenizdeki reklam unsurları izne tabi olduğundan beyanname vermeniz izin anlamına gelmemektedir. Beyannamenizdeki reklam unsurlarıyla ilgili mutlaka Kentsel Tasarım Müdürlüğü'ne izin başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvurmadığınız takdirde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen "Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanacaktır"



Peki bu uygulama sadece FEM'e özel mi?


Hayır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy'de cephe rehabilitasyonu projesini uygulamaya koydu...

Yani bu bölgedeki binaların tümünde yönetmelik hükümleri istisnasız uygulanacak...

Kaynak: stargazete