Camia baskısı

aHaber'de Yazboz'a katılan eski polis Cevdet Saral, 'Cemaati 1992'de öğrendik. Ama engellendik' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2014 Güncelleme 09 Haziran 2014, 03:11
Camia baskısı

İÇİNDEKİLER

Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, aHaber'deki YazBoz Programı'nda açıklamalarıyla gündeme damga vurdu! TAKVİM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ve Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'in sorularını yanıtlayan Saral, şok iddialarda bulundu:

HİLELİ KURA
Paralel yapı diye adlandırılan yapı, 1992 yılında, Ünal Erkan'ın Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde tespit edildi. İlk zamanlarda, cemaat hareketi olarak görülüyordu. Polis koleji ve akademisinde kendi kadrolarını yaygınlaştırmak için hileli bir atama torbası düzeni kurmuşlardı. Cemaat mensupları, ayrı bir torbadan kura çekiyordu, sıradan insanlarımızın çocukları başka torbadan!

İLTİFATÇILAR!
Biz haklarında araştırma yapınca cemaate yakın gazeteler, aleyhimize manşetler atıyordu. Bunun üzerine dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'a "Bu cemaat devlete örgütlenmeye çalışıyor. Müsaade edin araştırayım" dedim. Yılmaz, "Hükümeti yıkarsın" dedi. Ben de çalışmaları askıya aldım. Cemaat mensupları bugün, halktan toplanan himmet parasıyla Boğaz'da yaşıyor. Vatikan'ın projesinin bir tarafında cemaat var! Paygamberimiz'e (S.A.V.) hakaret eden Vatikan, neden Gülen'e iltifat ediyor.