Bir polisin Cemaat itirafı

Paralel yapının emniyetteki yapılanması yabancı basının da gündemine geldi. The Guardian'a konuşan bir polis memuru "İyi işler, daha iyi maaş, terfi fırsatları hep Pensilvanya'da üslenmiş müphem bir adama adanmışlığa bağlıydı" diye

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2014 Güncelleme 11 Şubat 2014, 01:09
Bir polisin Cemaat itirafı

İÇİNDEKİLER

Paralel yapının devlet içindeki kurumları ele geçirmesi ve kendi adamlarını iyi ve önemli konumlara getirmesi yabancı basında da yer buldu. İngiliz gazetesi Guardian Türkiye'de cemaatin emniyetteki uzantıları tarafından ayrımcılığa uğrayan polis memurları ile görüştü.

Cemaat medyası yalana doymadı!Cemaat medyası yalana doymadı!

Guardian'ın İstanbul Muhabiri Constanze Lech'in imzasını taşıyan haber, "Türker Yılmaz, sistemin nasıl işlediğini fark ettiğinde polis okulundaki eğitimine yeni başlamıştı. İyi işler, daha iyi maaş, terfi fırsatları hep Pensilvanya'da üslenmiş müphem bir İslami gruba adanmışlığa bağlıydı" satırlarıyla başlıyor.

Cemaat, Başbakan Erdoğan'ı ABD'ye şikayet etti!Cemaat, Başbakan Erdoğan'ı ABD'ye şikayet etti!

Adı değiştirilerek Türker Yılmaz denen polis yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Her şey polis okulunda başlıyor. Bana bir kere geldiler 'hayır' dedim. İçlerine girdiğinizde hayatınızı düzenliyorlar, kapılıp gidiyorsunuz. Okuldan mezun olduğunuzda da istediğiniz birimde başlayabiliyorsunuz. Diğer taraftan altı dil konuşan, sınıf birincisi arkadaşlarımız vardı ve karakol nöbeti tutuyorlardı. Daha az kalifiye olanlar üst düzey görevleri aldı çünkü Gülenciler'le bağlantıları vardı."



DİN ADAMININ GÜCÜ
Guardian ise haberde "Yaşlı din adamının gücü ve nüfuzu Türk siyasetinin belirleyicisi. Türkiye'de Gülen hareketinin yargı ve güvenlik kurumlarında hesap sorulamayan bir nüfuz elde ettiği uzun süredir konuşuluyordu. Ahmet Şık ve eski polis müdürü Hanefi Avcı cemaatle ilgili kitap yazdıkları için hapse atıldı" yorumunu yaptı.



TERFİ ALAMAZSIN
Guardian'a konuşan bir polis memuru "6 dil bilen arkadaşlarımız cemaatçi olmadığı için karakol nöbeti tuttu" dedi.