Emniyet toka'dı

Erzincan'da, sahte emniyet kemeri takan nişanlı çift kazada ölünce valilik kemer tokalarını yasakladı. Satanlara ve kullananlara 182 lira para cezası uygulanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2013 Güncelleme 30 Kasım 2013, 00:00
Emniyet toka’dı

İÇİNDEKİLER

Erzincan Valiliği, Türkiye genelinde örnek olacak bir yasağa imza attı. Sahte emniyet kemeri tokası satışı ve kullanımı, il genelinde yasaklandı. Yasak, 17 Kasım'da yaşanan bir kazada nişanlı bir çiftin hayatını kaybetmesi nedeniyle gündeme geldi. Çiftin ölümüne neden olan kazada sahte kemer tokasının kullanılması üzerine Erzincan Valiliği harekete geçti. İl genelinde yayınlanan genelge ile sahte emniyet kemeri satışı yapan esnaf uyarıldı. Genelge sonrası trafik polisleri de yaptığı denetimlerde sürücülere sahte emniyet kemeri aparatlarını kullanmamalarını söyledi.

BU BİR CEZA DEĞİL
Valilik emrince sahte kemer kullananlara ve satanlara 182 TL idari yaptırım cezası uygulanmaya başlandı. Vali Abdurrahman Akdemir ise "Bu konuda herhangi bir mevzuat olmadığından kendimiz bir karar aldık. Bu aparatların il genelinde satışını ve kullanılmasını yasakladık. Amacımız insanları cezalandırmak değil, kazalardaki can kaybını azaltmak" dedi.