Sıkmadan önce uyar

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gaz genelgesi gönderdi. "Bundan sonra biber gazı sıkmadan önce anons yapın" talimatı verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2013 Güncelleme 28 Haziran 2013, 00:34
Sıkmadan önce uyar

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı Geziparkı olaylarına karşı polisin sert müdahalesinin başta AB olmak üzere tepkiyle karşılanması üzerine harekete geçti. Gaz kullanımına ilişkin yeni genelge yayınladı.

Tüm illerin valiliklerine gönderilen genelgeye göre, polis toplumsal olaylarda gaz sıkmadan önce mutlaka uyarı yapacak. AB'nin uyarıları da dikkate alınarak ve yasadaki düzenlemelerin de hatırlatıldığı genelgede,"Kanuna aykırı toplumsal olaylarda göz yaşartıcı gaz kullanmadan önce gaz mühimmatının kullanılacağı ses yükseltici araçlarla duyurularak gösterici gruptan ayrılmak isteyenler ile üçüncü kişilerin uzaklaşmasına fırsat verilecek" denildi.

"YASAL DEĞİL" İDDİASI...
Ayrıca "Gazdan önce TOMA'lar kullanılarak tazyikli suyla müdahale edilecek. Orantısız güç ve aşırı gaz kullanımı iddialarını önlemek için müdahale ve gözaltı işlemlerinin kamera ile kayıt altına alınması sağlanacak" diye polis uyarıldı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Önce anons sonra gaz" genelgesinin İnsan Hakları kanunlarına aykırı olduğunu bildirdi.