Bir fikrim var

İcadı olan, soluğu Patent Enstitüsü'nde alıyor. Sineksavar pike, batmayan mayo, kullan at soğutucu bardak gibi pek çok ilginç buluş patent bekliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2013 Güncelleme 03 Haziran 2013, 03:28
Bir fikrim var

İÇİNDEKİLER

Günlük hayatta karşılaştığımız sorunlara çözüm bulmak, hayatımızı kolaylaştırmak isteyenler yeni buluşlar için kolları sıvıyor. Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvuru yağıyor. TPE Başkanı Habip Asan, her 100 patent başvurusundan yüzde 25-30'unun belgeye dönüştüğünü söyledi. Kurumlarına, suda batmayan mayo, kendi kendini temizleyen perde, sineksavar pike, kullan at soğutucu bardak gibi çok sayıda ilginç patent başvurusu yapıldığını belirten Asan, yapılan başvurulardan şu örnekleri verdi:

IŞIKLI ŞAPKA:
Şapkanın iç üst kısmında yer alan ve bir elyaf ile başa teması önlenmiş modül, düğme ile açılıyor ve pille enerjisini sağlıyor. 5 küçük lamba şapkanın önünü aydınlatıyor.

BATMAYAN MAYO:
Mayonun orta kısmındaki kumaşın arasına köpük bloklar yerleştiriliyor. Sıkıştırılmış köpük, blok suya karşı mukavemet gösterdiğinden mayoyu giyen kişi bel kısmından sürekli yukarı doğru itilerek su yüzeyinde kalıyor.

SIRT ASANSÖRÜ:
Balkon veya pencereden yangın anında aşağıya inmeye yarayan, iniş için sırt asansörü.
Ucunda kanca bulunan bir halat ve bu halatın bağlı olduğu bir makara ile dişlilerin bulunduğu mekanik kısım ve askı kemerlerinden oluşuyor.

SİNEKSAVAR PİKE:
İçeriğinde permetrin bulunan pike, haşereleri ve zararlıları uzaklaştırıcı özellik ve koku ihtiva ediyor.