Gurbetç'ilik

Vatan hasretine evlat acısı da eklendi. Belçika'da yaşayan Türk çiftin kızı Azra, lösemiye yakalandı. Öztürk ailesi, ilik nakli için gurbetçilere seslendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2012 Güncelleme 10 Aralık 2012, 00:00
Gurbetç’ilik

İÇİNDEKİLER

Karaman'da yaşayan Bünyamin Öztürk, 2002'de çalışmak için Belçika'ya gitti. 2003'te ise gurbette tanıştığı hemşehrisi Hatice Öztürk ile evlendi. Çiftin mutluluğu, Süleyman (9), Kübra (6) ve Azra (2.5) adındaki 3 çocuk ile perçinledi. Ancak bu mutluluğa 1 yıl önce gölge düştü.

VERİCİ ÇIKMADI
Gurbetçi ailenin küçük kızları Azra'nın vücudunda kızarıklıklar oluştu. Bunu "alerji" diye yorumlayan Öztürk ailesi, Azra'yı hastaneye götürdü. Bir dizi tetkiklerden geçen Azra'ya lösemi yani kan kanseri teşhisi konuldu. Doktorlar, "İlik nakli şart" dedi. Öztürk çifti, minik kızlarını kurtarmak için çare aramaya başladı. Abla Kübra'nın iliği alınarak Azra'ya nakledildi. Ancak Azra'nın bünyesi bu ilik aşısını kabul etmedi. Belçika'da yapılan taralamalarda ise Azra'ya uygun ilik bulunamadı. Baba Öztürk, kızını yaşatlak için Belçika'da yaşayan 100 bini aşkın gurbetçiden yardım istedi. Facebook sayfasında Azra adına sayfa açan baba, gurbetçilere "Azra'yı birlikte yaşatalım" çağrısı yaptı. Öztürk, "Belçika'da yasayan Türkler'in ilik bankasına kayıt olmaları, verici bulma sansını artırır" dedi.

'MİNİK KIZIM ERİYOR'
Baba Bünyamin Öztürk, Azra'nın kemoterapi sonucu saçları döküldüğü için çok üzüldüğünü söyledi. Kızının mum gibi eridiğini de belirten baba, şunları söyledi: "Sesimizi duyan tüm duyarlı vatandaşlarımızdan Azra'nın yaşaması için yardım bekliyoruz. Şu an acil ilik arıyoruz. Ben, evladımın hayata dönmesi için duyarlı Türkler'den verici olmalarını istiyorum."

SIRRIBERK ARSLAN