Beyaz gelincik

Hemşire olmak isteyen Tuğçe, sınavı kazandı. Ancak lenf kanserine yakalandığı için okulunu bıraktı. Şimdi hastane odasında hemşire üniforması giyerek moral depoluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2012 Güncelleme 02 Kasım 2012, 02:18
Beyaz gelincik

İÇİNDEKİLER

Trabzonlu 17 yaşındaki Tuğçe Topal'ın en büyük hayali hemşire olmaktı. 3 yıl önce sınavı kazandı ve hemşirelik bölümünde okumak üzere Çarşıbaşı Sağlık Meslek Lisesi'ne girdi. Genç kız, ikinci sınıfa vücudundaki kaşıntılar nedeniyle gittiği hastanede lenf kanserine yakalandığını öğrendi. Bu aşamadan sonra Tuğçe için zorlu bir tedavi süreci başladı.

'BENİ OKULUMA GÖMÜN'
Tuğçe, hastalığı nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kaldı. Önce Hacettepe Tıp Fakültesi'nde, ardından da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisine devam etti. En büyük moral kaynağı ise hayalini kurduğu hemşirelik mesleğini yapanlar oldu. Hemşiler, Tuğçe'ye her gün hemşire kıyafetini giydirerek hayalini gerçeğe dönüştürmek için çabaladı. Hastane odasında hemşire üniforması giyerek adeta beyaz bir gelinciğe bürünen Tuğçe, "Okuluma doyamadım, hemşire olamadım. Okul bahçesinde koşmak, havayı, doğayı izlemek, zil çalınca sınıfa koşmayı çok özledim. Ama artık bunlar benim için hal oldu. Ölünce beni okulun bahçesine gömün" dedi. Anne Neriman Topal, "Bu amansız hastalık evladımı buldu" diye ağlarken, baba Faruk Topal, "Bir petrol ofisinde pompacı olarak çalışıyorum. İzin günlerimde ise inşaat işlerine gidiyorum. Kızımın hayatı için durmaksızın çalışıyorum. Evladımın yaşamasını istiyorum" diye konuştu.


Özgür ÖZDEMİR