Bilirkişi!

15 ayrı suçtan yargılandı. Hakkında 2 yakalama kararı çıkarıldı. Ancak işini bilen Hakan Uysal, İstanbul Adalet Sarayı'nda bilirkişi olmaya hak kazandı. Foyası ortayı çıkınca da kaçtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2012 Güncelleme 24 Nisan 2012, 01:48
Bilirkişi!

İÇİNDEKİLER

Türkiye böyle uyanık görmedi. Dolandırıcılık, belgede sahtecilik gibi 15 ayrı suçtan yargılanan ve hakkında 2 ayrı mahkemeden yakalama kararı çıkarılan Hakan Uysal (41), adaleti kandırdı.

645'İNCİ SIRADA!
Sabıkası kabarık olan Uysal, 2012'de elektrik teknolojileri dalında "uzman bilirkişi" olmak için İstanbul Adalet Sarayı Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı'na başvurdu. ODTÜ Elektrik - Elektronik Mühendisliği mezunu olduğunu söyleyen Uysal, sahte diplomasını da komisyona verdi. Ve Uysal, Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından 4 bin 387 kişinin alındığı bilirkişi listesine 645'inci sıradan girdi. Ancak bir ihbar üzerine foyası ortaya çıkan uyanığın sevinci kısa sürdü. Bunun üzerine Adalet Komisyonu, Uysal hakkında suç duyurusunda bulundu. Foyası ortaya çıkan "Bilirkişi" sırra kadem bastı.

HER DAVAYA BAŞKA YÜZ
Uysal'ın uyanıklığı mahkemelere de yansıdı. Uysal'ın yargılandığı davalarda kendini yüzbaşı, mali müşavir gibi tanıttığı öğrenildi. Bu arada Hakan Uysal'ın eşini tehdit etmekten de yargılandığı ortaya çıktı.