Depolar yanıyor

LPG ve benzinden sonra motorinin fiyatı da 8 kuruş arttı. Zamlara kızan Vatandaş soruyor: Petrol artmadı, döviz yerinde sayıyor. Zammın sebebi ne?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2013 Güncelleme 08 Aralık 2013, 00:00
Depolar yanıyor

İÇİNDEKİLER

Akaryakıt ürünlerine peşpeşe gelen zamlar vatandaşın tepkisini çekmeye başladı. LPG ve benzinden sonra motorinin de litre fiyatına 8 kuruş zam yapıldı. LPG'ye gelen 30 kuruşluk rekor artış aslında bu günlerin habercisi gibiydi. Vatandaş evdeki tüpe ve çoğunlukla ticari araçların kullandığı otogaza gelen 30 kuruşluk zammı tartışırken, hemen ardından 10 kuruşluk benzin zammı açıklandı. Benzine gelen bu zammın etkisi henüz hissedilmeye başlanmıştı ki, motorine 8 kuruş zam yapıldığı duyuruldu. Peş peşe gelen zamlardan sonra şaşkına dönen vatandaş ise bu artışların sebebini anlamaya çalışıyor. Her seferinde dolar ve petrol fiyatlarındaki artışı gerekçe gösteren akaryakıtçılara tepki gösteren vatandaşlar, "Peki şimdi hangi fiyat arttı da akaryakıta zam yapılıyor. Petrol fiyatı aynı, döviz yerinde sayıyor. Bu zam fırsatçılıktır" dedi. Petrol fiyatı aynı, döviz yerinde sayıyor. Bu zam fırsatçılıktır" dedi Daha önceki dönemlerde yapılan akaryakıt zamları sonrasında EPDK devreye girmiş ve tavan fiyat uygulamasına gitmişti.

DEPO 245 LİRAYA DOLUYOR
Türkiye'de özellikle akaryakıt firmalarının kar paylarının dünya ortalamalarının çok üstünde olduğu belirtiliyor. İstanbul'da otogazın litresi 3.11 liraya, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4.89 liraya ve motorinin litresi de 4.44 liraya satılıyor. Böylece 50 litrelik bir depo benzinde 245 liraya motorinde ise, 222 liraya doluyor.