Siyonist basın duyurdu: İsrail Başbakanı Netanyahu Savaş Kabinesini feshetti

Son dakika haberi! İsrail basınında yer alan haberlere göre, Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Savaş Kabinesini feshetti. Netanyahu, kabinenin Benny Gantz'ın isteği üzerine kurulduğunu ve onun ayrılması üzerine fesih kararının alındığını duyurdu. Peki, İsrail'de yeni soykırım kabinesi kurulacak mı? İşte, detaylar...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :17 Haziran 2024 , 11:23 Güncelleme Tarihi :17 Haziran 2024 , 14:11
Siyonist basın duyurdu: İsrail Başbakanı Netanyahu Savaş Kabinesini feshetti

İÇİNDEKİLER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, pazartesi günü siyasi güvenlik kabinesi ile Pazar günü yaptığı toplantıda savaş kabinesinin sona erdiğini duyurdu.

Netanyahu, "Kabine, onun isteği üzerine Gantz ile koalisyon anlaşması yapmıştı. Gantz ayrılır ayrılmaz artık bir kabineye ihtiyaç yok" diye ekledi.

YENİ KABİNE KURULMAYACAK

Netanyahu'ya göre, daha önce bakanlar Bezalel Smotrich ve Itamar Ben Gvir tarafından ortaya atılan fikirle, koalisyon partilerinin liderlerinden oluşan yeni bir kabine olmayacak.



Pazar günü Netanyahu, haftalık kabine toplantısında "Hamas'ın yeteneklerini ortadan kaldırma hedefine ulaşmak için askeri kademenin her zaman kabul edemeyeceği kararlar aldığını" söyledi. "Bizim ordusu olan bir ülkemiz var, ülkesi olan bir ordumuz yok." demişti.

İsrail medyası daha sonra Netanyahu'nun hükümetindeki bakanlara sınırlı bir forumda hassas toplantılar düzenleyeceğini söylediğini bildirmişti.

İSRAİL'DEKİ PROTESTOLARDAN ABD RAHATSIZ
Ateşkesin sağlanaması konusunda İsrail'de en çok eleştirilen ismin Netanyahu olduğu biliniyor. Konuyla ilgili haftalardır hem savaş karşıtları hem de Netanyahu'nun politikalarını eleştirenlerin protestoları devam ediyordu. A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Hazar Vural Jane, ABD yönetiminin bu konudan rahatsız olduğunu ifade etti.



NETANYAHU'NUN PLANI NE?
Eylemlerin merkezinde 2 konu olduğunu ifade eden DİPAM Başkanı Dr. Tolga Sakman, hala geri alınamayan rehinelerin İsrail halkında rahatsızlığa neden olduğunu belirtti. Sakman, "İkincisi ise İsrail'in kuzeyinin hala boş olması ve Lübnan'la savaşın giderek yaklaşması." dedi. Gazze'ye ölüm yağdıran Netanyahu'nun İsrail halkına karşı yeni bir imaj çalışmasında olabileceğini belirten Sakman, "Gazze'de hakimiyet sağlayamadı şimdi ateşkes uygulayarak barışı sağlamış lider olarak bunu tek başına üzerine almak isteyecektir." ifadelerini kullandı. Sakman Netanyahu'nun barış istemediğini ancak politik olarak görevde kalmak için bunu yapabileceğini ifade etti.

Siyonist basın duyurdu: İsrail Başbakanı Netanyahu Savaş Kabinesini feshetti

ERKEN SEÇİM SESLERİ: NETANYAHU'NUN İSRAİL'DE GELECEĞİ YOK
7 Ekim saldırısının İsrailliler için büyük bir yıkıma neden olduğunu ve yapılacak seçimde sağ partilerin güç kaybedebileceğini ve sol partilerin hükümete gelebileceğini belirten Doç. Dr. Mesut Şöhret, "Netanyahu'nun İsrail siyasetinde geleceğinin olacağını düşünmüyorum. Sağcısı, solcusu Netanyahu'yu suçlu olarak görüyor. 'Madem bu olaylar olacaktı sen neden almadın?' diye onu suçluyor." dedi. Şöhre, ABD'nin ateşkes konusunda kararlı duruşunu gösterirse İsrail'in istemese de barış yapmak zorunda kalacağını bildirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN