Evini yenile vergiden kurtul

Kirada bulunan evine ısı yalıtımı, izolasyon ve deprem güçlendirmesi harcaması yapanlar, masrafı beyannameden düşebilecek. Ev sahiplerinin vergisi indirilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2012 Güncelleme 28 Kasım 2012, 01:23
Evini yenile vergiden kurtul

İÇİNDEKİLER

Evini kiraya veren sahipleri, buraya yaptıklarını enerji tasarrufu ve deprem güçlendirmesi harcamalarını vergiden düşecek. Bu kapsamda enerji tasarrufu sağlamak için yapılan mantolama, çatı bakımı, petek değişimi, kombi yenilenmesi gibi harcamalarını kira beyannamesinden indirilebilecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enerji tasarrufu ve depreme karşı yapılan yatırımları vergiden düşeceklerini açıkladı. "Kiraya verilen gayrimenkul için yapılan ısı yalıtımı, izolasyon, enerji tasarrufu ve depreme karşı dayanıklılığı artırmaya yönelik harcamalar beyan edilen gelirden indirilecek" diyen Şimşek, gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin kazanç istisnası şartlarının revize edileceğini belirtti.

'BU SENE KARAR ÇIKAR'
Maliye Bakanlığı'nın bütçesinin görüşmeleri sırasında konut KDV'sine ilişkin sorular üzerine Şimşek, konut teslimlerinde uygulanan KDV oranlarını vergi adaletini güçlendirecek şekilde gözden geçirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu sene içerisinde Bakanlar Kurulu kararının çıkmasını hedefliyoruz."

SİHİRLİ FORMÜL YOK
Bakan Şimşek, KDV ile ilgili yasa çıkarken tasarının geldiği gün itibarıyla, bütün ruhsat almış projelerin hariç tutulduğunu hatırlatarak, "Kararnameyi çıkardığımızda bu hususu da dikkate alabiliriz. Sihirli formül yok ama bir şeyler yapılması gerektiği de ortada" dedi. Örtülü ödenekle ilgili kanun çerçevesinde harcamaların yapıldığına dikkati çeken Şimşek, 'mahremiyet olduğu için' bilgi vermenin söz konusu olmadığını kaydetti.

Hazal ATEŞ