Yeni göstergenizi 170'ten öğrenin

Emekliler yayınladığımız tablolara bakıp zamlarını öğreniyor. Derece, kademe, gösterge gibi bilgileriniz yoksa, bunlar için en yakın SGK müdürlüğünü ALO 170'ten sorabilirsiniz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2012 Güncelleme 10 Kasım 2012, 00:00
Yeni göstergenizi 170’ten öğrenin

İÇİNDEKİLER

2000 yılından önce emekli olmuş yaklaşık 2 milyon emeklinin Ocak 2013'te alacağı intibak zamlarıyla ilgili geri sayım devam ediyor. Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki (SGK) çalışmalar tamamlanmak üzere. Emekliler Ocak 2013 tarihinden itibaren yeni zamlı maaşlarına da kavuşacak.

NE YAPMALISINIZ?
Bu arada TAKVİM uzmanlarının hazırladığı tabloları da yayınlamaya devam ediyoruz. Bu tablolara bakarken emeklilerin gösterge, derece kademe ve prim gün sayısı gibi bilgilere ihtiyacı bulunuyor. Emekli okurlarımız, bu bilgileri ile tablolara bakarak kendi zam miktarlarını görebiliyor. Bu bilgileri eksik olan ya da güncel göstergelerini bilmeyen okurlarımız bunun için SGK'ya başvurabilir ve bilgilerini öğrenebilir. Emekli okurlarımız, SGK'nın ALO 170 nolu çağrı merkezi telefonunu arayarak, kendilerine en yakın SGK müdürlüğünün telefon ve adresini edinebilir, bilgilerine nasıl ulaşacaklarını sorabilir. Bu bilgilerle tablolarımızı inceleyerek alacakları zam miktarını öğrenebilirler. İntibak zam miktarları sadece aşağıdaki tablolara bakılarak görülebiliyor.

İNTİBAK YILBAŞINDA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilerin merakla beklediği İntibak Yasası'nın yılbaşından itibaren uygulamaya geçeceğini söyledi. "2000 yılından önce emekli olan vatandaşlarımız, yaklaşık 2 milyon emeklimiz için haksızlığın giderildiği bir düzenlemeyi bakanlık olarak hayata geçireceğiz" diyen Çelik, şunları kaydetti: "Taşeron işçiler dediğimiz alt işverenlerin yanında çalışanlarımızın hak kayıplarının bulunduğu tabloyu ortadan kaldırmak için de taraflarla yoğun bir çalışma yaptık. İnşallah bu mağduriyetlerini de kısa zamanda ortadan kaldıracağız."

MEMURLAR KAPSAM DIŞI
Yaklaşık 2 milyon emeklinin yararlanacağı intibak zammında sona yaklaşıldı. Emekli okurlarımızdan intibak zammı ile ilgili soru yağıyor. Soruların arasında intibak zammının kapsamı başı çekiyor. İntibak zammını 31 Aralık 1999 tarihine kadar emekli olmuş tüm işçi emeklileri alacak. Yani yaklaşık 1.9 milyon işçi emeklisi intibak zammından yararlanacak. Bunların içinde yurt dışından gelip borçlananlar, malulen emekli olanlar da yer alıyor. Ayrıca dul yetim maaşı alanlar da zam alacak. 2000 yılında emekli olanlar bu artıştan yararlanamıyor. Ayrıca 12 bin Bağ-Kur emeklisi de intibak zammı alacak. 1 Mart 2002 ile 30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emeklilik dilekçesi veren ve emekli aylığı bağlanan 12 bin Bağ-Kur'luya intibak zammı verilecek. İntibaktan memur emeklileri faydalanamıyor.



EMEKLiLER DiKKAT!
Emekli okurlarımız ısrarla kişisel olarak maaş zamlarını öğrenmek istiyorlar. Gazetemizde tek tek maaş zamlarını söyleyebileceğimiz bir sistem bulunmuyor. Emeklilerimiz kademe, derece ve gösterge ile prim gün sayısı gibi bilgilerini kullanarak, uzmanlarımızın hazırladığı tablolara bakarak, zamlarını öğrenebilirler. Bunun dışında zamların öğrenilebileceği bir sistem bulunmamaktadır.

KAÇIRANLAR İÇİN YENİDEN
TAKVİM'i arayan bazı emekli okurlarımız geçmiş tablolara ulaşamadıklarını söyledi. Bunun üzerine geçmişte yayınladığımız tabloları yeniden veriyoruz. Bu tabloları inceleyen emeklilerimiz, alacakları intibak farkını kolayca öğrenebilirler. Bugün verdiğimiz üç eski tabloda en üstten ve 5 bin günden prim yatıran emekli vatandaşların alacakları zamlar görünüyor. En üst prim günleri 9 bin prim günün üzerini kapsıyor.








ZAMLARINIZI TABLOLARDAN ÖĞRENEBİLİR, AKLINIZA TAKILANLAR İÇİN GAZETEMİZİ ARAYABİLİRSİNİZ: 0212 354 37 25- 0212 354 37 80- 0212 354 37 34- 0212 354 37 09