DR. GÖKHAN ORDU

DR. GÖKHAN ORDU

Tarihi 18 Eylül 2009

Çalışanlar dikkat

Özellikle stresli iş ortamında çalışan ve oruç tutanlar, baş ağrılarından sık yakınırlar. Öğleden sonraları ortaya çıkan konsantrasyon bozukluğu ise kişinin verimini düşürebilir. Oruç tutmanın iş hayatını sekteye uğratmaması için; akşamları bol sıvı içilmeli, mutlaka sahura kalkılmalı ve besin grupları dengeli tüketilmelidir.
METABOLİZMA YAVAŞLIYOR

Çalışan insanların oruç nedeniyle performansında düşmeler yaşanabilir. Yeterince konsantre olamama, verimli çalışamama gibi problemler en sık rastlananlarıdır. Bunun nedeni; sahura bağlı bozulan uyku düzenlerinin yanında, Ramazan'da kurallarına uygun beslenmemeleridir. Sağlıklı olarak iş hayatını sürdürebilmek için tüm besin gruplarından yeterli miktarda alınmalıdır. Ramazan boyunca metabolizma yavaşladığından, günlük hayatta alınan gıda miktarından daha az gıda miktarı yeterlidir.
2 bin 200 kalori alması gereken 60 kilo genç bir kadın, şimdi 2 bin kalori ile rahat ve sağlıklı bir Ramazan geçirebilir. Çalışan insanın iftarı çalışmayana göre farklılık gösterir. Birçok kişi iftarı işyerinde yapar. Ardından eve gittiğinde tekrar iftar sofrasına oturulabilir. Bu, sağlıksız ve fazla beslenmenin en önemli nedenini oluşturmaktadır.