Cinsel terapiste başvurun!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2009 Güncelleme 17 Aralık 2009, 02:19
Cinsel terapiste başvurun!

İÇİNDEKİLER

Adet döneminde mastürbasyon yapmak zararlı mıdır? Kızlık zarımı etkiler mi?
Mastürbasyon, kişinin sosyal yaşantısını ve normal seksüel ilişkilerini bozacak düzeyde değil ise zararsızdır. Eğer kişinin cinsel ilişki için bir partneri yoksa arzu ettiği sürece, hissettiği sıklıkta masturbasyon yapabilir. Mastürbasyonun kadında veya erkekte hiç bir fiziksel (bedensel) kötü tesiri yoktur, aksine rahatlamayı ve gevşemeyi sağlar. Ayıp değil bir gerekliliktir. Toplumda sivilce yapar, boy uzamasını durdurur, ileride çocuğunuz olmaz, kızlarda adet düzenini bozar, erkeklerde ileride sertleşme sorunu yaratır ve penis boyunun uzamasını durdurur gibi söylentiler ve bilgiler tamamen yanlış ve uydurmadır. Genelde klitoris (bızır) uyarılarak yapılan mastürbasyonun kızlık zarına hiç bir zararı yoktur.

Ben 23 yaşında bir kadınım. 2 yıldır bir erkek arkadaşım var. Cinselliğe hiç istek duymuyorum. Arkadaşım bazı şeyler istiyor ama ben istemiyorum. Bu nedenle ara sıra tartışıyoruz. Ne yapabilirim?

Genç bir bayanın cinsel istek duymamasının ardında; sıklıkla cinsel bilgisizlik ve yanlış inanışlardan dolayı korku, stres, cinsellikten suçluluk duyma, katı dini inançlar, çocuklukta ya da daha sonrasında cinsel tacize uğramış olma, kendine güvensizlik, başarısızlık korkusu ve depresyon yatabilir. Hormonsal değişiklikler de cinsel isteğinizin azalmasına neden olmuş olabilir. Bu nedenle deneyimli bir cinsel terapiste başvurmanızda ve gerekli bazı tetkikleri yaptırmanızda fayda var.

ORGANLARIN SEBZE VE MEYVE UYUMU

DÜNYA AİDS GÜNÜ

DÜNYANIN 7 HARİKASI

DOMUZ GRİBİNDEN KORUYAN GIDALAR

DOMUZ GRİBİ VE BELİRTİLERİ