Tarihi 9 Şubat 2011

Botoks modasının ölçüsünü kaçırmayın

Moda dergilerini karıştırdığımda dikkatimi çeken güzel kadınların ve yakışıklı erkeklerin poz poz resimleri olur. Kadınlara dikkatli baktığımda botokslu olduklarını ve makyajla bulundukları ortama uyum sağlamaya çalıştıklarını görürüm. Evet botoksun aşırıya kaçmamak kaydıyla uygulanmasını kabul edebiliriz. Ama ya ipin ucunu kaçıranlar? Hele elmacık kemiklerini aşırı derecede belirgin hale getirenler. Botoks; hiç kimseye mi yakışmıyor, tabii ki hayır.
Mesela dudaklara hafif dolgunluk vermek, göz kenarları ya da alnı düzeltmek, yüzü dolgunlaştırmak gibi. Bunlar yerli yerinde yapıldığında hoş görünümler elde edilebilir. Ama her şeyde olduğu gibi bunun da fazlası çirkin görünümlere sebep olabiliyor. Bence bir kadın kendi doğallığını sadece bir ressamın tablosuna hafif fırça darbeleriyle dokunduğu gibi, dokunarak koruyabilir. Böylece kendine doğal bir görünüm elde edilir. Doğal görünüm kadını her zaman ön plana çıkarır, unutmayın!

* * *
MERAK ETTİKLERİNİZ
Merhabalar ben ve iki çocuklu bir bayanım. Saçlarımda farklı birşeyler yapmak istiyorum.
Acaba tavsiyeleriniz ne olurdu? Serpil K.

CEVAP
Evli bir kadının yenilik yapmak ve bakımlı olmak isteği, bence doğru bir karar.
Benim tavsiyem eğer sempatik ve uzun saçlarınız varsa her zaman genç ve tarz olan kısa saç kesimini ve renkli saçları öneririm. Bunu hem kendiniz hem de etrafınız fark edecektir.

Merhaba ben 15 yaşındayım. Saçlarım uzun ve gür ama ben saçımı boyamak istiyorum. Ailem buna karşı. Sizce nasıl bir yolla saçımı biraz değiştirebilirim?
Gülizar N.

CEVAP
Evet siz gençler yenilik yapmak istediğinizde, aileler saçınızın çok farklı olacağını düşünüp itiraz edebiliyor.
Bence yaşınıza uygun olarak ışık süzmesi dediğimiz, çok hafif bir ışıltı atabiliriz.
Hem siz hem aileniz bunda hemfikir olacaksınız.

Selam ben saçıma çok sık röfle yaptırıyorum. Ama artık saçlarım bunu kaldırmıyor, uçları yanık yanık duruyor. Ben yine uzun ve sarı saçlardan vazgeçemiyorum.
Ne tavsiye edersiniz?
Türkan Ç.

CEVAP
Eğer saçlarınız omuz hizasındaysa boncuk kaynak yaparak uzatabiliriz. Saç rengindeyse, sadece diplerine röfle uygulayarak renklendirebiliz. Böylece sarı saçlarınızı kurtarabilirsiniz.

17 yaşında bir genç kızım. Saçlarımın modeline karar veremiyorum. Acaba uzun mu yoksa kısa mı kullanmalıyım?
Volkan B.

CEVAP
Bu yaştaki gençlerin en büyük sorunu model seçmekte zorlanmanız.
Ben her zaman kısa modelleri tavsiye ediyorum. Neden derseniz; bence kısa modeller hem yaşınızı hem tarzınızı daha fazla ön plana çıkartır.