Tarihi 5 Eylül 2011

Bu düdüklerin sebebi olmalı!

Polonya karşısında hiç beklemediğimiz bir yenilgi aldık ve turnuvaya veda etme durumuyla yüz yüze kaldık. Sizce kaybetmemizin temel nedenleri nelerdir?
Bir kere şunu söylemek gerekiyor ki çok üzüntü verici bir yenilgi aldık. Bizim mutlaka kazanmamazı gereken bir maçtı ve bu gibi maçları böyle önemli turnuvalarda genellikle favori olan takımlar kazanır. Maçın favorisi de bizdik.
Her şeyden önce kötü bir ilk periyot geçirdik. Diğer periyotlarda da ritmimizi tam olarak bulduğumuzu söylemeyem. Litvanya maçının moral bozukluğu tahminlerinde ötesinde takımın morali bozmuş. Bir de millilerimiz 'Bu maçı nasıl olsa kazanırız' havasındaydı diye düşünüyorum.

Aleyhimize üst üste çalınan kasti ve teknik fauller var. Bir pozisyonda üst üste 6 tane faul atışı kullandılar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu kararların çok ağır olduğunu düşünüyorum. Ama Dünya 2.'si olmuş bir takıma hakemlerin neden böyle davrandığını da irdelemek gerek. Çok ilginç kararlara imza attılar. Bu kararların arkasında Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in FIBA Başkanlığı'na adaylınığını koymasının rolü olduğunu düşünüyorum.
Aklıma açıkçası başka ciddi bir delil gelmiyor.

Maçta takım halinde en büyük yanlışımız sizce ne olmuştur.?
Eğer maça Portekiz ve İngiltere maçlarındaki gibi sert ve kararlı bir şekilde başlayabilseydik Polonya bu kadar ümitlenmezdi.
Maç başa baş gittikçe Polonyü'nın ümidi arttı. Didiğim gibi Litvanya maçının moral bozukluğu da ritmimizi bulmamıza fazlasıyla
engel oldu.