Tarihi 8 Eylül 2011

Beklentiler karşılanmadı

12 Dev Adam'ın Fransa karşısında aldığı yenilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz... Takımın genel performansı sizce nasıldı?
Öncelikle çok iyi bir maç çıkardığımızı söyleyemeyiz. Zaten genellikle hücum yüzdelerimize baktığımız zaman iyi oynamadığımız açıkça ortaya çıkıyor. Antrenör Orhun Ene, Tony Parker'ı, Sinan, Kerem ve Ender'le değiştirerek yıpratmaya ve hızını kesmeye çalıştı.
Sinan bunda başarılı oluyordu, ancak faul problemine girince plan tutmadı. Fakat Fransa karşısındaki yenilginin asıl nedeninin hücumdaki yetersizlik olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki hücumda takımsal stratejilerle değil bireysel stratejilerle sayı bulmaya çalışıyoruz. Bu da dönem dönem bizi olumsuz etkiliyor. Bu maçta yapılan en ciddi takım hatası ise rakibin alan savunmasına hücum etmekte zorlanacağımız belliyken bunu denememizdi. Bence İspanya galibiyetinden sonra son derece üzücü bir yenilgi oldu.

Sizce milli takımda hayal kırıklığı yaratan isimler kimlerdi?
Oyuncuları tek tek ele almaktansa genel olarak takıma bakmak daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Oyun sistemi olarak dışarıdan sayı bulmayı çok deniyoruz.
Zorlama atışlar yapıp yanlış tercihler kullanıyoruz. Ayrıca hücuma kalktığımızda top, Hidayet'in elinde çok kalıyor. Bu da diğer isimleri soğuk tutuyor. Oyun düzenimiz bozuluyor.

Sizce grupta ve turnuvada bundan sonraki şansımız nasıldır?
Artık işimizin oldukça zorlaştığını söyleyebilirim. Bu oyunla gruptan çıkmamız büyük bir iyimserlik olur. Hücumda topu paylaşıp bulacağımız sayılarla galip gelip avantaj yakalamaya çalışmalıyız.