Ekspres vizede ada sayısı 10'a çıktı! İşte o Yunan adaları

Yunanistan ile Türkiye arasında normalleşme adımları devam ediyor. Yunanistan'ım daha önce Türk vatandaşlarına 5 Ege adası için başlattığı ekspres vize uygulaması bugünden itibaren 10 adada geçerli olacak. İşte Türk vatandaşlarının ekspres vize uygulaması ile gidebileceği Yunan adaları...

Giriş Tarihi 30 Nisan 2024, 14:14 Güncelleme 30 Nisan 2024, 14:38
Ekspres vizede ada sayısı 10’a çıktı! İşte o Yunan adaları

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'ın, Türk vatandaşlarına başlattığı ekspres vize uygulamasında ada sayısı 5'ten 10'a yükseltildi.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla uygulamanın geçerli olacağı ada sayısının artırıldığını duyurdu.

10 ADADA GEÇERLİ OLACAK
Buna göre, Yunanistan'ın 30 Mart itibarıyla 5 Ege adası için başlattığı ekspres vize uygulaması bugünden itibaren 10 Ege adası için geçerli olacak.

Türkiye'den Yunanistan'a giden ziyaretçiler İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adalarına ilaveten artık İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adalarında da ekspres vize uygulamasından faydalanabilecek.

Ekspres vize uygulanmasından faydalanmak isteyen Türk ziyaretçilerin, kendilerinden istenen evrakları başvuru formuyla Yunan yetkili birimlerine ulaştırmaları gerekiyor. Gerekli evraklar, adaya geçiş noktalarında yetkili birimlere teslim ediliyor ancak girişlerde bekleme yaşanmaması için evrakların ziyaret öncesinde adalar ve Türkiye arasındaki feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine teslim edilmesi tavsiye ediliyor.

YUNAN ADALARI İÇİN ALINAN VİZE KAÇ GÜN GEÇERLİ?
Her bir ada ziyareti için Yunan makamlarınca 1 ila 7 gün geçerli olacak vize veriliyor.

Adalar için alınan ekspres vizeler sadece bu adalar için geçerli olabiliyor ve Yunanistan'ın başka bir bölgesine geçişte kullanılamıyor.

Sadece bir geçiş için geçerli olacak vizenin ücreti 60 avro.

İŞTE O ADALAR

İSTANKÖY (KOS)

MİDİLLİ (LESVOS)
Adaya Yunanistan'dan ulaşmak için deniz ve hava yolu kullanılmaktadır.

Adanın tek havaalanı Midilli merkezinin 8 km güneydoğusundadır. Atina'dan günde 5 kez, Selanik'ten günde 1 kez sefer yapılır. Haftada iki kez Sakız adasından sefer vardır.

RODOS
On İki Adalar'ın en büyüğü. Türkiye kıyılarının en yakın noktası olan Bozburun Yarımadası'ndan 18 km (11 mil) mesafededir.

SİSAM (SAMOS)

SAKIZ (CHİOS)
Sakız Adası'na, Yunanistan'ın diğer yerlerinden ulaşım deniz ve havayoluyla sağlanmaktadır.

Adanın karşısında yer alan Çeşme'ye feribot seferleri mevcuttur.

İLERYOZ (LEROS)
Leros Adası, Yunanistan'ın Güney Ege bölgesinde bulunan bir ada, şehir ve belediyedir. Ada, Ege Denizi'nde yer almakta olup On İki Ada'nın bir parçasıdır. Leros Adası'na İleryoz Kamu Havalimanı hizmet vermektedir.

LİMNİ (LİMNOS)
Limni veya diğer adıyla Ilımlı, Gökçeada'nın güneybatısında bulunan bir Yunan adasıdır. Alanı 476 km² olan bu ada, 16.992 kişilik bir nüfusa sahiptir.

KELEMEZ (KALİMNOS
Kalimnos Adası, Kos Adası'nın 12 km kuzeyinde, Leros Adası'nın 2 km güneyinde yer almaktadır.

Adanın Türkiye'ye en yakın olduğu anakara ise adaya 17 km uzaklıktaki Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesidir.

MEİS (KASTELORİZO)
Meis Adası'na, Rodos'la feribot ve havayolu bağlantısı vardır. Bunun dışında her gün Antalya'nın Kaş ilçesinden hareket eden vapurlarla Meis şehrine gitmek mümkündür. Adada bir havaalanı vardır. Adada yalnızca havaalanı ile Megisti arasında otobüs seferleri vardır.

SÖMBEKİ (SİMİ)
Ege Denizi ile Akdeniz'in buluştuğu noktada yer alan Sömbeki, küçük ancak arkeolojik, mimari ve doğal güzelliklere sahip bir adadır. Oniki Adalar zinciri içinde bulunan ada, Datça limanına 8 km, Bozburun limanına ise 6,5 km uzaklıktadır.