Gafman Kemal yine rezil oldu: Olmayan söze Japon atasözü dedi | Japon fenomen Kılıçdaroğlu’nu uyardı: Önce araştırsak iyi olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gaflarına hız kesmeden devam ediyor. Adı sürekli kırdığı potlarla gündeme gelen Kılıçdaroğlu bu sefer de sert kayaya çarptı. Kılıçdaroğlu, bugünkü konuşmasında Japon atasözü olduğunu iddia ettiği, "‘Pirincin içindeki siyah taşlardan korkma, beyaz olanlardan kork" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Türkiye’de yaşayan Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto ise Kılıçdaroğlu’nun aktardığı Japon atasözünün gerçek olmadığını belirtererek, "Bu sözün tamamen aynısı Özgür Demirtaş'ta Japon atasözü olarak paylaşmıştı. O zaman da dedim öyle bir Japon atasözü yok diye. Kim ne zaman başlamış bilmiyorum ama Türkiye'de, olmayan Japon atasözleri çok yaygın. Bir şey paylaşmadan önce biraz araştırma yapsak iyi olur bence." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 22:08 Güncelleme 03 Ekim 2023, 23:02
Gafman Kemal yine rezil oldu: Olmayan söze Japon atasözü dedi | Japon fenomen Kılıçdaroğlu’nu uyardı: Önce araştırsak iyi olur

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta büyük bir hezimete uğrayan, sonrasında parti içinde çıkan 'değişim' tartışmasıyla koltuğu sallantıya düşen Kemal Kılıçdaroğlu bir yandan da gaflarıyla hafızalardaki yerini koruyor.

OLMAYAN SÖZE "JAPON ATASÖZÜ" DEDİ
Adı sürekli kırdığı potlarla gündeme gelen Kılıçdaroğlu bu sefer de sert kayaya çarptı. Partililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Japon atasözü olduğunu iddia ettiği bir cümle kullandı.

"PİRİNCİN İÇİNDEKİ SİYAH TAŞLARDAN KORKMA, BEYAZ OLANLARDAN KORK"
Kılıçdaroğlu, konuşmasında: "Bir Japon atasözü var, güzel bir söz. 'Pirincin içindeki siyah taşlardan korkma, beyaz olanlardan kork' diyor" ifadelerini kullandı.

JAPON FENOMEN KEMAl'İ YALANLADI
Bunun üzerine Türkiye'de yaşayan Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto, ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin bugünkü grup toplantısında, Japon atasözü diyerek alıntıladığı sözle ilgili açıklamalarda bulundu.


"BÖYLE BİR ATASÖZÜ YOK"
Sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'na seslenen Yoshi Enomoto, böyle bir Japon atasözünün olmadığını ifade etti. İngilizce yaptığı paylaşımında Kılıçdaroğlu'nun videosuna yer veren Enomoto, bu sözleri Japonca olarak internette defalarca arattığını ancak bulamadığını söyledi.

"BİR ŞEY PAYLAŞMADAN ÖNCE BİRAZ ARAŞTIRMA YAPSAK İYİ OLUR BENCE"
Sosyal medya fenomeni Enomoto paylaşımında şu ifadeleri kullandı; Bu sözün tamamen aynısı Özgür Demirtaş hoca da Japon atasözü olarak paylaşmıştı. O zaman da dedim öyle bir Japon atasözü yok diye. Kim ne zaman başlamış bilmiyorum ama Türkiye'de, olmayan Japon atasözleri çok yaygın. Bir şey paylaşmadan önce biraz araştırma yapsak iyi olur bence.

Kemal Kılıçdaroğlu bir yandan da gaflarıyla hafızalardaki yerini koruyor.


Öte yandan Kılıçdaroğlu geride bıraktığımız aylarda Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içinde yapılan ve bölgeden geçen Sakarya Nehri'nden ismini alan Sakarya Meydan Muharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını söylemişti.



Tarihi gerçeklerden bihaber olan, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin nerede olduğunu bilmeyen Bay Bay Kemal, "Sakarya aynı zaman da bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir üniversite kenti, bir kültür kenti Sakarya... Sakarya'ya böyle bakmak lazım. Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir" ifadelerini kullanmıştı.



GAFI ÖRTBAS ETME ÇABASI
Bugün aynı Kılıçdaroğlu, Sakarya Zaferi'nin 102'nci yılını kutlayarak imza attığı "Sakarya Meydan Muharebesi Sakarya'da yapıldı" gafını örtbas etmek istemişti.

CHP lideri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli mücadelemizin dönüm noktalarından biri olan, 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle sonuçlanışının 102. yılını kutluyor, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." ifadesini kullanmıştı.



SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ ANKARA SINIRLARINDA GERÇEKLEŞTİ
Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktasını oluşturan Sakarya Meydan Savaşı, Sakarya ilinde değil Ankara ilinin Haymana ve Polatlı ilçelerini çevreleyen bir alanda gerçekleşmiştir.

Çarpışmaların yaşandığı alan Sakarya ilinin günümüzdeki sınırları değil, Ankara ilinin ilçeleri olan Polatlı - Haymana sınırlarında bulunan Sakarya Nehri'nin doğusundaki bölgededir.

KILIÇDAROĞLU'NUN GAFLARI
Mısır gafı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk gafı değil.

İşte unutulmayan o gaflar:
- Malatya'da ittifak ortakları ile birlikte açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı yerine Cumhur İttifakı demişti.

- Trabzon'a giden Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddetle mücadele vurgusu yaparken örnek vermek istediği hadisi unutarak, "Gençleri korumazsanız, kadına yönelik şiddet konusunda sessiz kalırsanız, pazarlık masasına koyarsanız affetmez Bay Kemal. Hiç endişe etmeyin. Kadın başımızın üstündedir. Çünkü sevgili peygamberimiz, 'Cennet kadının ayakları altındadır' demiştir. Biz buna inanıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Hadisin doğrusu ise, "Cennet annelerin ayakları altındadır." şeklinde.

- Tarım konusunda yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, Konya'nın Hollanda'dan büyük bir ülke olduğunu ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu, "Konya, Hollanda'dan büyük bir ülke. Toprak olarak Hollanda'dan büyük bir ülke." ifadelerini kullandı.

- Kılıçdaroğlu ayrıca Konfüçyüs'ün sözlerini Mevlana'ya atfederek "Yüce Mevlana şöyle söyler: Adalet bir kutup yıldızı gibidir; yerinde sabit durur ama bütün kainat onun etrafında döner" demişti.

- Kılıçdaroğlu, Hatay'daki bir konuşmasında ise şair, yazar, mütefekkir üstat Necip Fazıl Kısakürek'in bir şiirinden konuşması için alıntı yaparken Necip Fazıl Kısakürek'e için "Şair galiba!" ifadelerini kullandı.

- Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi: "Hani diyor ya... Şair galiba.. Şair... Necip Fazıl... Bu taksimi kurt yapmaz, kurtlara şah olsa, diyor." Kılıçdaroğlu ayrıca şiirden alıntıyı da doğru yapamadı. Kılıçdaroğlu Kısakürek'in "Kuzulara şah olsa" ifadesini "Kurtlara şah olsa" diyerek değiştirdi.

-Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın iftar programında konuşan Kılıçdaroğlu, burada da başka bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu Necmettin Erbakan'ın sözleri olduğunu belirterek, "Rahmetli Erbakan'ın çok sık söylediği bir söz var, bir cümle var. Onunla bitireyim istiyorum. Halk gelecek, batıl zail olacak" ifadelerini kullandı. Oysa bu cümle Erbakan'ın sözü değil Kur'an-ı Kerim'in İsra Suresi'nin 81. ayetiydi.

-Kılıçdaroğlu dünkü canlı yayında diğer gaflarına bir başka gaf daha ekleyerek Hz. Peygamber hakkında bir gaf yaptı. Kılıçdaroğlu, "Ama adalet aynı zamanda haksızlık karşısında susmamaktır. Sevgili Peygamberimiz haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa… O bizim kitabımızda yok!" ifadelerini kullandı.

- Kılıçdaroğlu'nun dün katıldığı bir canlı yayında ise "Uyuşturucu baronlarının parası" gafına imza attı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "300 milyar dolar parayı getireceğim ben buraya. Temiz para. 300 milyar dolar. Temiz para uyuşturucu baronlarının parası… 300 milyar dolar parayı getireceğim Türkiye'ye…"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN