Kılıçdaroğlu fıkra gibi! Daha önce yerini karıştırıp gaf yaptığı Sakarya Zaferi'nin 102. yılını kutladı: Bu kez Atatürk'ü hatırladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha önce imza attığı "Sakarya Meydan Muharebesi Sakarya'da yapıldı" gafını örtbas etmek için kolları sıvadı. Sosyal medya hesabı üzerinden Sakarya Zaferi'nin 102'nci yılını kutlayan Kılıçdaroğlu, bu kez Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmayı hatırladı. Bilindiği üzere Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Haymana ve Polatlı ilçelerinde gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesi için "Sakarya en kanlı savaşın yaşandığı yerdir" demişti.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 14:50 Güncelleme 13 Eylül 2023, 16:36
Kılıçdaroğlu fıkra gibi! Daha önce yerini karıştırıp gaf yaptığı Sakarya Zaferi’nin 102. yılını kutladı: Bu kez Atatürk’ü hatırladı

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta büyük bir hezimete uğrayan, sonrasında parti içinde çıkan 'değişim' tartışmasıyla koltuğu sallantıya düşen Kemal Kılıçdaroğlu bir yandan da gaflarıyla hafızalardaki yerini koruyor.


Kılıçdaroğlu geride bıraktığımız aylarda Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içinde yapılan ve bölgeden geçen Sakarya Nehri'nden ismini alan Sakarya Meydan Muharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını söylemişti.



Tarihi gerçeklerden bihaber olan, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin nerede olduğunu bilmeyen Bay Bay Kemal, "Sakarya aynı zaman da bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir üniversite kenti, bir kültür kenti Sakarya... Sakarya'ya böyle bakmak lazım. Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir" ifadelerini kullanmıştı.



GAFI ÖRTBAS ETME ÇABASI
Bugün aynı Kılıçdaroğlu, Sakarya Zaferi'nin 102'nci yılını kutlayarak imza attığı "Sakarya Meydan Muharebesi Sakarya'da yapıldı" gafını örtbas etmek istedi.

CHP lideri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli mücadelemizin dönüm noktalarından biri olan, 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle sonuçlanışının 102. yılını kutluyor, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı.



SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ ANKARA SINIRLARINDA GERÇEKLEŞTİ
Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktasını oluşturan Sakarya Meydan Savaşı, Sakarya ilinde değil Ankara ilinin Haymana ve Polatlı ilçelerini çevreleyen bir alanda gerçekleşmiştir.

Çarpışmaların yaşandığı alan Sakarya ilinin günümüzdeki sınırları değil, Ankara ilinin ilçeleri olan Polatlı - Haymana sınırlarında bulunan Sakarya Nehri'nin doğusundaki bölgededir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN