CHP'de neler oluyor? Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu savaşında yeni perde! Lüks otelde yemekli delege borsası

Son dakika haberleri... 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden alınan hezimetle birlikte CHP’de koltuk savaşları daha da alevlendi. Kılıçdaroğlu’nun karşısında Özgür Özel’i desteklediğini duyuran Ekrem İmamoğlu’nun delege borsası kurduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul’daki delegelerin tümünü ele geçirmek isteyen Ekrem İmamoğlu, bu kez de makam özel kaleminden arattığı delegeleri, 3 gün boyunca her gün başka bir lüks otelde yemekli toplantıya davet etti.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2023, 10:04 Güncelleme 01 Ekim 2023, 10:48
CHP’de neler oluyor? Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu savaşında yeni perde! Lüks otelde yemekli delege borsası

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in adaylığını duyurmasının ardından Çelik'i destekleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ilçe teşkilatlarının da Çelik'i desteklemesi için kasayı açtığı ortaya çıkmıştı.

Ekrem İmamoğlu tarafından bazı CHP İlçe Başkanlarının hesabına 500 ile 700 bin lira arasında para gönderildiği iddia edilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybedeceğini düşünen İmamoğlu'nun, Özgür Özel'i adaylıktan çekip kendisinin CHP Genel Başkanlığı için aday olma planıyla ilgili yeni bir hamle daha yaptı.

"İMAMOĞLU'NUN OTELDEKİ YEMEĞİNE ÖZEL DAVETLİSİNİZ"
İstanbul İl Teşkilatı seçimine direk müdahil olan Ekrem İmamoğlu, CHP delegeleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Kalem ofisi aracılığıyla toplantılar düzenlemeye başladı. İmamoğlu'nun makamından aranan delegeler "Ekrem Bey'in özel davetlisi olarak yemeğe davetlisiniz" denilerek toplantıya çağrıldı.

Toplantıların 3. bölge delegeleriyle Pazar, 2. bölge delegeleriyle Pazartesi, 1. Bölge delegeleriyle de Salı yapılacağı belirtilerek delegeler oteldeki yemeğe davet edildi.

3 FARKLI OTELDE 3 GÜN TOPLANTI
CHP'de bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanlarının kongre seçimlerine bu denli müdahil olduğu görülmezken toplantıların ilkinin Pazar günü Avcılar Hilton Otel'de, Pazartesi günü düzenlenecek toplantının Radisson Collection Otel'de, Salı günü yapılacak toplantının ise Whandham Grand İstanbul Kamışlı'da düzenleneceği öğrenildi.

DELEGE TOPLANTILARI İBB BÜTÇESİNDEN Mİ?
Sabah'ta yer alan habere göre, CHP'li kaynaklar işin ahlak boyutunu aştığını belirtirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Özel Kalem ofisinden aranarak otellerde yemekli düzenlenen toplantıların İBB bütçesiyle mi yapıldığı merak konusu oldu. Davete çağrılan delegelerin birçoğu İmamoğlu'nun bunca zamandır parti örgütüne sırt çevirdiğini, İYİ parti ile iş tuttuğunu belirterek parti delegeleriyle buluşmak yeni mi aklına geldi yorumunu yaptığını öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN