Yiyin birbirinizi! Eski İP'li Yavuz Ağıralioğlu'ndan Faik Öztrak'a yaylım ateşi: Siyasi zekası yenildikçe açılıyor

İYİ Parti ile CHP arasında yerel seçimlere giderken yaşanan at pazarlığında kazan kaynamaya devam ediyor. İki cephe arasında 14-28 Mayıs seçimlerinde alınan ağır yenilgi sonrası bağlar tam anlamıyla koptu. Türkiye, yerel seçime hazırlanırken CHP ve İYİ Parti arasındaki kaosun yankıları da sürmeye devam ediyor. Eski İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı canlı bir yayın programında CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ı yerden yere vurdu. Ağıralioğlu, AK Parti üzerinden algıya kalkan Öztrak'a yönelik, "Olağanüstü bir tespit. Demek ki siyasi zeka yenildikçe açılıyor" dedi. Öte yandan CHP'ye de yüklenen, Ağıralioğlu, "CHP'lilerin siyasi matematikte sadece toplama yaptığını söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'ittifak için zehir içtim' sözlerine değinen Ağıralioğlu, "Bu süreçle ilgili toplumun ondan beklediği şey zehir içmesi değildi, masadan topluma yayılacak zehri tutmaktı. Tutulamadı, o zehir Türk siyaset iklimini bozdu" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 22:25 Güncelleme 27 Eylül 2023, 23:09
Yiyin birbirinizi! Eski İP’li Yavuz Ağıralioğlu’ndan Faik Öztrak’a yaylım ateşi: Siyasi zekası yenildikçe açılıyor

İÇİNDEKİLER

31 Mart 2024 yerel seçimlerine CHP ile İYİ Parti kanlı bıçaklı giriyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2024 yerel seçimlerinde ittifak kapısını tamamen kapattı.



Eski İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı canlı yayın programında Kılıçdaroğlu ve Akşener'i yerden yer vurdu.

İP'Lİ AĞIRALİOĞLU'NDAN FAİK ÖZTRAK'A SALVO I VİDEO İZLE



KILIÇDAROĞLUVE AKŞENER'E SALVO: MAĞLUBİYETİN ASIL MÜSEBBİPLERİ

Ağıralioğlu seçimlerin Kılıçdaroğlu yüzünden kaybedildiğini söyleyip, "Kılıçdaroğlu ve bu adaylığın menfaat çevresi; bu ilkesiz, ölçüsüz mücadelenin doğal sonucu olan mağlubiyetin asıl müsebbipleridir!" demişti.

Akşener'i de hedef alan Ağırlioğlu, "Genel seçimlerin en çok kaybeden partisi İYİ Parti, en ağır hasarı alan Genel Başkanı da Sayın Meral Akşener'dir. Dolayısıyla bu ağır seçim mağlubiyetinin bir savunma ve muhatap suçlu bulma psikolojisi doğurması da gayet normaldir." diye konuşmuştu.



"SEÇİMLERİN EN ÇOK KAYBEDEN PARTİSİ İYİ PARTİ, EN AĞIR HASARI ALAN GENEL BAŞKANI DA SAYIN MERAL AKŞENER'DİR"
Seçimlerden kısa bir süre önce İYİ Parti'den zehir zemberek sözlerle istifa eden Ağıralioğlu, Twitter-X hesabından şu açıklamayı yapmıştı: "Üzülerek ifade etmek gerekir ki 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen genel seçimlerin en çok kaybeden partisi İYİ Parti, en ağır hasarı alan Genel Başkanı da Sayın Meral Akşener'dir. Dolayısıyla bu ağır seçim mağlubiyetinin bir savunma ve muhatap suçlu bulma psikolojisi doğurması da gayet normaldir.

İYİ Parti ve Sayın Genel Başkan, Kemal Bey ile kaybedileceğini çok iyi biliyordu. İYİ Parti'nin bu kadar hasar almasının sebebi, bildiği ve sonucunu öngördüğü felaketi engelleyememiş olmasıdır.




"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI ÜZERİNDEN GELİŞEN HER ALAMETE İTİRAZ ETTİM"
Ben ilkelerim ve millete olan borcum sebebiyle, beş yıl boyunca, tüm kamuoyu ve eski partim şahittir ki Kemal Bey'in adaylığı üzerinden gelişen her alamete, her irade beyanına itiraz ettim. Maalesef beş yıl boyunca bu konuda yaptığım itirazlarım parti içindeki bir dedikodu mekanizmasının giyotinine, bazen sıfatlarımı, bazen sözlerimi, bazen de irademi kurban vermiştir.

"İYİ PARTİ SEÇMENİ AK PARTİ VE MHP SEÇMENİNE CHP'DEN ÇOK DAHA YAKIN"
Ağıralioğlu sözlerinin devamında, "İYİ Parti seçmeni, ittifakın içinde olsa bile AK Parti ve MHP seçmenine CHP'den çok daha yakındır. " dedi. Seçim sürecinde yaşananlara ilişkin katıldığı programda, CHP'ye yönelik sert açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, 'kutu kola bile kazanıyordu' söylemlerine tepki gösterdi.

CHP'YE SALVOLAR: SİYASİ MATEMATİK BİLMİYORLAR
CHP'lilerin siyasi matematikte sadece toplama yaptığını söyleyen Ağıralioğlu, "Seçimleri döke saça kazanacaklardı. Topladıkları kadar bunların kaçırdıkları da var dedim. İlkesiz siyasetle herkese makam mevki dağıtıldı" dedi.

Muhalefetin aynı söylemlerle yeniden toplumun önüne çıkacağını belirten İYİ Partili eski vekil, "Ben Kemal geliyorum ile birleşen kibir cümleleri oldu. Siz grup toplantısı yapıp millete ne diyeceksiniz? Neyi söyleyip alacağınıza inanıyorsunuz? Kemal Bey 5 yıl boyunca söylemediği ne söyleyecek?" diye konuştu.

"AKŞENER ZEHRİ İÇMEYECEKTİ TUTACAKTI"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'ittifak için zehir içtim' sözlerine değinen Ağıralioğlu, "Bu süreçle ilgili toplumun ondan beklediği şey zehir içmesi değildi, masadan topluma yayılacak zehri tutmaktı. Tutulamadı, o zehir Türk siyaset iklimini bozdu" ifadelerini kullandı.

AĞIRALİOĞLU'NDAN ÖZTRAK'A BOMBARDIMAN: SİYASİ ZEKASI YENİLDİKÇE AÇILIYOR
AK Parti'nin oyunun yüzde 30'un altına indiğini iddia eden ve iktidarın tek amacının muhalefeti dağıtmak olduğunu belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a da yüklenen Ağıralioğlu, "Olağanüstü bir tespit. Demek ki siyasi zeka yenildikçe açılıyor" şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN