İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve muhalefeti topa tuttu: Demokrasi kılıflı tek adam

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ve HDP ile kirli pazarlığına tepki göstererek İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir televizyon programında CHP Liderini topa tuttu. Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağının bilindiğini ifade ederek "Partisini tek adam gibi yönetiyor, bizim de emeklerimize pusu kurdu" dedi. Öte yandan muhalefetin inandırıcılığın kalmadığını söyleyen Ağıralioğlu “Muhalefet o kadar ağır yara aldı ki memlekette muhalefetin ne dediğini umursayan bir Allah'ın kulu kalmadı. Kazanmak için her şeyi mübah görme ilkesizliğe yol açıyor” şeklinde konuştu.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 22:09 Güncelleme 22 Eylül 2023, 22:42
İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve muhalefeti topa tuttu: Demokrasi kılıflı tek adam

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ve HDP ile yaptığı kirli pazarlığa tepki gösteren Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'den zehir zemberek açıklamalarla istifa etmişti.

Yavuz Ağıralioğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e yaylım ateşi: Zerre utanmanız yok!Yavuz Ağıralioğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e yaylım ateşi: Zerre utanmanız yok!

Seçim sonrası da Kemal Kılıçdaroğlu'nu yaylım ateşine tutan Yavuz Ağıralioğlu, "Herkes aslında kaybetmenizin sadece sizin kuralsız, ilkesiz, ölçüsüz, kifayetsiz adaylığınızın doğal sonucu olduğunu bir kere daha görmüş oldu" demişti.

YAVUZ 'AĞIR' GİRİŞTİ
Uzun süredir sessizliğin koruyan Ağıralioğlu, TV100'de katıldığı bir televizyon programında yine Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve muhalefeti topa tuttu.

"Kemal Kılıçdaroğlu emeklerimize pusu kurdu" diyen Ağıralioğlu, "11 defa seçimi kaybetmiş adamın bu defa 'kazanacağız' heveslerinin önünü kesmeye çalışıyordum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İYİ Parti kanadının seçimin kaybedileceğini bildiğini söyleyen Ağıralioğlu, "İYİ Parti seçmeni, ittifakın içinde olsa bile AK Parti ve MHP seçmenine CHP'den çok daha yakındır" dedi.

Muhalefetin artık bir inandırıcılığının olmadığını da dile getiren Ağıralioğlu, "Muhalefet o kadar ağır yara aldı ki memlekette muhalefetin ne dediğini umursayan bir Allah'ın kulu kalmadı. Kazanmak için her şeyi mübah görme ilkesizliğe yol açıyor" şeklinde konuştu.

İşte Ağıralioğlu'nun açıklamalarından satır başları:

- İYİ Parti bu mevzuda zaten kaybedileceğine dair bir siyasi kurgusu vardı ve zaman zamanda dillendiriyordu. Bu kadar derdi, problemi olan memlekette siyaset, memlekete umut olabilme kürsüsüdür. Bunlar dururken başımıza ne geldiğini konuşmayı ben hürmetsizlik sayarım. Olanı, olması muhtemeli ben seçimden önce konuştum. Ben seçime ilişkin endişelerimi paylaştım. Siyasetçiler haklı çıkmayı severler, bu kadar derdin olduğu şartlarda 'ben demiştim' demek beni mutlu etmiyor. Keşke ben mahçup olsaydım.

İYİ PARTİ SEÇMENİ AK PARTİ VE MHP'YE CHP'DEN DAHA YAKIN
- Kaybetme endişesini her dillendirdiğimizde biz hakarete maruz kaldık. Hedef oklarının haline geldik. Münasabetsiz tartışmaların konusu haline geldik. CHP'deki arkadaşlar, onlar bizi ve iddiamızın gücünü değil, bizim AK Parti ve MHP'ye zarar verebilme kapasitemizi sevdiler. Söylediklerimizin kendi istediklerine benzer olanları sevdiler, kendilerinin işine gelmeyenleri her şeyi hakaretle, ithamla bize iade ettiler.

- İYİ Parti seçmeni, ittifakın içinde olsa bile AK Parti ve MHP seçmenine CHP'den çok daha yakındır.

KILIÇDAROĞLU EMEKLERİMİZE PUSU KURDU

- Sonuç diye gördüğünüz şeyin benim itirazlarıma konu olan, görüntüde 'Parlamenter sisteme dönmeyi arzu ediyoruz' iddialarının arkasında partisini cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre yöneten bir irade var. Aslında Kemal Bey partisini cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre yönetiyor, süreci cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre yönetiyor. Tek adam evet. Demokrasi kılıklı tek adam. Masayı kendi heveslerinize göre organizasyon olarak kurmanız böyle, masada İYİ Parti'nin emeklerini pusulaması öyle... 5 yıllık emeklerimize Kemal Bey pusu kurdu.

- 11 defa seçimi kaybetmiş adamın bu defa 'kazanacağız' heveslerinin önünü kesmeye çalışıyordum.

BİR ALLAH'IN KULU UMURSAMIYOR

- Muhalefet o kadar ağır yara aldı ki memlekette muhalefetin ne dediğini umursayan bir Allah'ın kulu kalmadı. Muhalefetin çok ağır bir türbülansta olduğunu düşünüyorum. Seçmene yarış atı gibi davranmamak lazımdı. Ben seçmenin yarış atı gibi varış çizgisine koşturulmasını doğru bulmadım. Kazanmak için her şeyi mübah görme ilkesizliğe yol açıyor.