Ümit Özlale'den olay Tunç Soyer iddiası: Körfez kokusunu gizlemek için kimyasal madde kullanıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir'de aday gösterdiği Ümit Özlale olay bir iddiayı gündeme getirdi. Daha önce "İzmir Belediyesi'nde çalışanların yarısı bankamatik memuru" diyen Ümit Özlale bu kez Soyer'in körfezdeki kötü kokunun dinmesi için binlerce ton koku giderici kimyasal madde kullandığını iddia etti.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 16:01 Güncelleme 22 Eylül 2023, 17:50
Ümit Özlale’den olay Tunç Soyer iddiası: Körfez kokusunu gizlemek için kimyasal madde kullanıyor

İÇİNDEKİLER

İyi Parti ile CHP arasında yerel seçimlere giderken ilginç gelişmeler yaşanıyor.

AKŞENER İZMİR İÇİN ÖZLALE'NİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
81 ilde aday çıkaracağız diyerek CHP'ye karşı elini güçlendirmek isteyen Meral Akşener son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin adını resmen açıkladı.

MERAL AKŞENER İZMİR ADAYINI AÇIKLADI I VİDEO İZLE

CHP'nin İzmir'i yönetememesine gönderme yapan Meral Akşener, "İzmir'e çok iyi gelecek, İzmir'i kokudan kurtaracak" dedi.

ÖZLALE: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARIN YARISI BANKAMATİK MEMURU
Yaşanan gelişmelerin ardından Soyer'e yüklenen Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bankamatik memurları olduğuna dikket çekerek, "Bunları temizleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Özlale, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personellerinin yarısının bankamatik memuru olduğunu düşünüyorum. Bunları temizleyeceğim. Ben daha iyi bir belediye başkanı olacağını düşündüğüm için bu işe talip oldum. 53 bin çalışanı olan şirket İzmir'in çöpünü toplamıyorsa, İzmir hala kokuyorsa daha iyi belediyecilik vardır. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iyi yönetilmediğini düşünüyorum" dedi.

SOYER'DEN ÖZLALE'YE SALVO: KUVVETLİ BİR ADAY DEĞİL
Tunç Soyer ise Özlale'ye yanıt verdi. Özlale'nin adaylığının Ankara ve İstanbul için pazarlıkta el yükselmek olduğuna dikkat çeken Soyer, "Akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday değil." ifadelerini kullandı.

Soyer Özlale'nin kendisinin durumunu riske sokmayacağını belirtti.

KÖRFEZ KOKMASIN DİYE KİMYASAL KULLANIYOR
Son olarak Ümit Özlale bomba bir iddiayı gündeme getirdi.

Ümit Özlale CHP'li Soyer'in idaresindeki kentin iyi yönetilmediğini belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi kokmasın diye körfeze her yıl binlerce ton koku giderici kimyasal madde döküyor" ifadelerini kullandı.

YÜZLERCE MİLYON LİRA DEĞERİNDE
Özlale açıklamasının devamında "Her gün bin 100 ton çamurun hala körfeze döküldüğünü öne süren Özlale, "Bunu yalanlamalarını eğer doğruysa bunu kabul etmelerini bekliyorum. Mavişehir'in bazı yerlerinde derinlik 60 santimetreye düşmüş durumda. Her sene yüzlerce milyon Türk Lirası değerinde koku giderici kullanıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi. Kimyasal malzeme alınıyor. O malzeme denize dökülüyor. Bu iddialarımla ilgili aksini iddia edecek olurlarsa kendileriyle memnuniyetle tartışabiliriz." dedi.

"BUNA KARAR VERECEK OLAN İZMİRLİLER"
Özlale, "Körfezin kokusunu gidermek için kimyasal kullanılıyor. Bunlar Büyükşehir'in faturalarında vardır. Zaten şu anda körfezde yaşaması gereken bir hayatın olmadığını biliyoruz. Bu koku meselesinde gerçekten büyükşehir belediyesiyle tartışmak yerine İzmirlinin takdirine bırakıyorum. Her gün 1100 ton çamurun körfeze aktarılmasına bakabilirsiniz. Günün sonunda buna karar verecek olanın İzmirliler olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"İZMİR HAK EDİLDİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLMİYOR"
İzmir'i Soyer'den daha iyi yöneteceğini iddia eden Özlale, "Belediyenin birkaç şeyini eleştirebilirim sizin ekranlarınızdan. İzmirliyim, burası benim büyüdüğüm, okuduğum yer. Yakınlarım olduğu yer. Daha iyi bir belediyeciliğin İzmir'de mümkün olduğunu düşünüyorum. İzmir'in çok temel problemleri var. Birincisi kentsel dönüşüm. Manisa'dan İzmir'e gelince sizi körfez karşılar. Alsancak, Kordon, Urla yarımadası, Çeşme. Şehrin çeperine gittiğinizde Karabağlar, Buca, Balçova'nın arka taraflarına gittiğinizde İzmir'in hak ettiği yönetimi görmediğini intibak edebiliyorsunuz." ifadelerini kullandı.