Meral Akşener CHP ile at pazarlığında "tok satıcıyı" oynuyor: Blöf yapmıyoruz

CHP ile ittifak yapmayacaklarını belirterek 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ümit Özlale'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu duyurdu. Ardından Beşiktaş için Mustafa Sandal ismi dillendirilirken Takvim.com.tr İYİ Parti'nin bu hamle ile CHP'ye karşı at pazarlığında el yükseltmeyi planladığını ve asıl amacın Ankara ve İstanbul karşılığında kendileri pay koparmak olduğuna dikkat çekti. Akşener ise yaptığı son açıklamada "Blöf yapmıyoruz. 81 ilde kendi adayımızla yarışacağız." iddiasında bulundu.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 11:06 Güncelleme 23 Eylül 2023, 10:20
Meral Akşener CHP ile at pazarlığında tok satıcıyı oynuyor: Blöf yapmıyoruz

İÇİNDEKİLER

İyi Parti ile CHP arasında yerel seçimlere giderken sıkı bir at pazarlığı yaşanıyor.

MERAL AKŞENER İZMİR İÇİN ÖZLALE'NİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Meral Akşener, "Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık." dedi.

Daha sonra 81 ilde aday çıkaracağız diyerek CHP'ye karşı elini güçlendirmek isteyen Meral Akşener son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin adını resmen açıkladı.

İZMİR'DEN SONRA BEŞİKTAŞ HAMLESİ
Akşener İzmir'in ardından CHP'nin kalesi olarak görülen Beşiktaş için de hamle yaptı. İYİ Parti'nin Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Sandal'a teklif götürdüğü gündeme geldi.

AT PAZARLIĞI TESCİLLENDİ
Meral Akşener'in İzmir'i açıklayıp Beşiktaş için hamle yapması İstanbul ve Ankara'yı sonraya bırakması takvim.com.tr'nin gündeme getirdiği CHP ve İYİ Parti arasındaki pazarlığının kanıtı niteliğinde oldu.

Öyle ki Akşener CHP'ye karşı kararlı olduğunu göstererek İstanbul ile Ankara konusunda elini güçlü tutmayı planlıyor.

TUNÇ SOYER DE UYANDI: ANKARA VE İSTANBUL İÇİN BİR ADIM BU
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Takvim.com.tr'nin yazdığı pazarlık meselesini doğruladı. CHP yandaşı İsmail Saymaz'a konuşan Soyer, "Asıl hikaye İstanbul ve Ankara'da. Burada sonuç alınamayacağı biliyorlar" ifadelerini kullandı. Soyer "İstanbul ve Ankara müzakeresi için bir adım olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

AKŞENER'DEN YENİ AÇIKLAMA: BLÖF YAPMIYORUZ
FOX TV'ye konuşan Meral Akşener yerel seçimlere ilişkin bir açıklama daha yaptı. "81 ile aday çıkaracağız diyorsunuz Blöf mü yapıyorsunuz?" diye soruldu.

Akşener şunları söyledi:

"Hayır Blöf yapmıyoruz. Netlikle söyleyeyim kuruluş amacımıza dönüyoruz. 2023 seçimleri sonrası oturup konuştuk. GİK'den bir karar çıktı ve ben de aynı fikirdeyim. Sonuç itibariyle 81 ilde ve ilçede kendi adayımızı çıkaracağız. "

İMAMAMOĞLU VE YAVAŞ YORUMU: REDDETTİLER
İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olarak önermesine ilişkin de konuşan Akşener, "Öneren ben değilim millet. Milletin sesini ben masaya götürdüm.
Milletin sesini Kılıçdaroğlu başta olmak üzere masa kabul etmedi. Önce masadakiler sonra o iki arkadaş milletin isteğini reddetti."

TOK SATICIYI OYNUYOR
Akşener bu açıklamalarının ardından sosyal medyada, "Akşener pazarlıkta tok satıcıyı oynuyor." yorumları yapıldı.

"MUSTAFA SANDAL'I İSTEDİM"
Öte yandan Akşener Özgür Özel'den 6'lı masaya ve Mustafa Sandal'ın adaylığına ilişkin de açıklamalar yaptı.

Aşener şunları söyledi:

"Ankara ve İstanbul adaylarımızla ilgili çalışma başlattık. En sona bırakmayacağız. Düzce ve Eskişehir adaylarımız belli. Aydın'da, Balıkesir'de bir noktaya geldik. Mustafa Sandal bey ile dostluğumuz oluştu zaman içinde, zaman zaman görüşüyoruz. Doğrusu ben kendisini istedim. Ama henüz bir anlaşma veya resmi bir konuşma yapmadık. Partiyi ziyaret ettiğinde bu şekilde konuşmadık. Konserlere yönelik başka bir konu için gelmişti. Ama bir telefon konuşmasında nabız yoklamak amaçlı bir şekilde söyledim. Keşke adım atsa. Ben çok isterim. Ama resmi bir teklif henüz götüremedik."

ÖZGÜR ÖZEL'E DE SALLADI: MECBURİYETE GEREK YOK
Özgür Özel'i eleştiren Akşener, "Sayın Özgür Özel'in açıklamasının içinde Manisa'nın 2019'da bize verilmesi sebebiyle günlerce, sabaha kadar ağlamış. Keşke beni arayıp söyleseydi. Ağlayarak İYİ Parti'yle ağlayarak iş birliği yapmış bu arkadaşlar. Bu mecburiyete gerek yok." dedi.

'MASAYA DÖNÜNCE OYUMUZ DÜŞTÜ'
Akşener, "Biz bu seçimlere öz başımıza gireceğiz, kaç kilo ediyoruz göreceğiz. Bir 3. yolun açılması lazım. Masaya geri döndük, iki arkadaşımız teklifle geldi bu teklif uygundu ve masaya geri döndük. Kaybettiğimiz oy masadan kalktığım için değil, oturduğum için gitti. Kaybettiğimiz oyun nereye gittiğini çözen problemin kendisini çözer." ifadelerini kullandı.

"RAKİBİZ ARTIK"
Meral Akşener, Bilge Yılmaz'ın "Seçim Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındaki çıkar grupları yüzünden kaybedildi" sözlerini ilişkin ise, "Bilge Yılmaz, masaya oturmamıza da karşı çıkan bir isimdi. Ancak bu söylemine katılmıyorum. Ne diyeyim yani biz yük olmuşuz bu insanlara. Birbirimizle rakibiz artık CHP ile rakibiz" dedi.

ANKARA VE İSTANBUL İÇİN YİNE NET OLAMADI: OLABİLİR DE OLMAYABİLİR DE
Ankara ve İstanbul adayları için de konuşan Meral Akşener yine net olamadı. Akşener, "Ankara ve İstanbul adaylarımızla ilgili çalışma başlattık. İstanbul'da Buğra Kavuncu aday olabilir de olmayabilir de. İstanbul için farklı isimler var, üzerinde çalışıyoruz. Özellikle olursa bir arkadaşımıza çok şaşıracaksınız" dedi. Akşener, İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi öne çıkan Adnan Beker için ise "Ankara adayımız Adnan Beker değil." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN