Tunç Soyer at pazarlığını itiraf etti: İYİ Parti'nin Ümit Özlale hamlesi Ankara ve İstanbul için...

81 ilde kendi adayını çıkarma kararı alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ümit Özlale'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu duyurdu. Takvim.com.tr Akşener'in bu hamle ile CHP'ye karşı at pazarlığında el yükseltmeyi planladığını yazdı. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Akşener'in hamlesinin pazarlık için yapıldığını belirterek, "Bu, İstanbul ve Ankara ile ilgili bir hamle. Asıl hikaye İstanbul ve Ankara'da. Burada sonuç alınamayacağını biliyorlar." dedi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 09:28 Güncelleme 22 Eylül 2023, 09:41
Tunç Soyer at pazarlığını itiraf etti: İYİ Parti’nin Ümit Özlale hamlesi Ankara ve İstanbul için...

İÇİNDEKİLER

İyi Parti ile CHP arasında yerel seçimlere giderken yaşanan at pazarlığında kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

AKŞENER İZMİR İÇİN ÖZLALE'NİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
81 ilde aday çıkaracağız diyerek CHP'ye karşı elini güçlendirmek isteyen Meral Akşener son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin adını resmen açıkladı.

CHP'nin İzmir'i yönetememesine gönderme yapan Meral Akşener, "İzmir'e çok iyi gelecek, İzmir'i kokudan kurtaracak" dedi.

İZMİR'DEN SONRA BEŞİKTAŞ HAMLESİ
Akşener İzmir'in ardından CHP'nin kalesi olarak görülen Beşiktaş için de hamle yaptı. İYİ Parti'nin Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Sandal'a teklif götürdüğü öğrenildi.

AT PAZARLIĞI TESCİLLENDİ
Meral Akşener'in İzmir'i açıklayıp Beşiktaş için hamle yapması İstanbul ve Ankara'yı sonraya bırakması takvim.com.tr'nin gündeme getirdiği CHP ve İYİ Parti arasındaki pazarlığının kanıtı niteliğinde oldu.

Öyle ki Akşener CHP'ye karşı kararlı olduğunu göstererek İstanbul ile Ankara konusunda elini güçlü tutmayı planlıyor.

TUNÇ SOYER DE UYANDI: ANKARA VE İSTANBUL İÇİN BİR ADIM BU
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Takvim.com.tr'nin yazdığı pazarlık meselesini doğruladı. Soyer Akşener'in hamlesinin Ankara ve İstanbul için bir pazarlık kozu olduğuna dikkat çekerken Ümit Özlale'ye de "Kuvvetli bir aday değil" diyerek salladı.

CHP yandaşı İsmail Saymaz'a konuşan Soyer, "Asıl hikaye İstanbul ve Ankara'da. Burada sonuç alınamayacağı biliyorlar" ifadelerini kullandı. Soyer "İstanbul ve Ankara müzakeresi için bir adım olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

ÖZLALE BENİ RİSKE SOKMAZ
İYİ Partinina dayının kendisini riske sokmayacağını söyleyen Soyer, Özlale için "Akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday değil." ifadelerini kullandı. Soyer ittifakın şart olmadığını da söyleyerek İYİ Parti'ye rest çekti.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERDİ
Öte yandan Özgür Özel'e karşı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen ve genel başkanlıkta kalmasını savunan Soyer, "Seçimlere genel başkanla gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. 2023 seçimlerinde onun iradesi dışında çok etken vardı" ifadelerini kullanırken faturanın Kılıçdaroğlu'na kesilmesini doğru bulmadığını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN