CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan EOKA skandalına ilişkin açıklama: Niye revize yapalım çok güzel video, dört dörtlük

CHP'nin 100.yıl videosunda yer alan EOKA'lı terörsitlerin görseli büyük tepkilere neden olmuştu. Tepkilere üzere Kemal Kılıçdaorğlu akla ziyan açıklamalarda bulunurken, bir skandal açıklama da CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi. Öztrak, "Niye revize yapalım. Çok güzel video, dört dörtlük" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 18:38 Güncelleme 11 Eylül 2023, 18:51
CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan EOKA skandalına ilişkin açıklama: Niye revize yapalım çok güzel video, dört dörtlük

İÇİNDEKİLER

CHP, resmi sosyal medya hesaplarından, kuruluşunun 100. yılına özel bir video klip yayınladı. Yayılanan klipte büyük bir skandal dikkatlerden kaçmadı. Söz konusu videonun 52. saniyesinde , Kıbrıs'taki Türk mücahitler diye o dönem Türk bayrağını ele geçiren EOKA'cıların fotoğrafı kullanıldı. Fotoğrafta, 23 Nisan 1964'te EOKA'lı teröristlerin ele geçirdiği Türk bayrağı görülüyor.


SKANDALI NASIL SAVUNACAĞINI ŞAŞIRDI
CHP'de patlak veren skandalın ardından tepkiler çığ gibi büyüdü.

KILIÇDAROĞLU EOKA REZALETİNİ NASIL SAVUNACAĞINI ŞAŞIRDI I VİDEO İZLE



Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken EOKA skandalına ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar" dedi.



"CHP'YE SALDIRMAK AKIL DIŞI"
CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu söz konusu skandala, "Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarması sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o çünkü önce onlar gösteriliyor. Arkasından nasıl gömüldüklerini ve arkasından Türk bayrağını gösteriyor. Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.



SKANDALA KILIF ARADI
Sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Bunlara sormak isterim Süleyman Şah türbesi kaçırılırken bunlar neden hiç seslerini çıkarmadılar; neden Kılıçdaroğlu Süleyman Şah türbesine sahip çıktı? Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti devleti demektir. Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında rahmetli Erbakan ile birlikte nasıl mücadele verdiğini EOKA'cıları nasıl toprağa gömdüğünü bayramızı dalgalandırdığını herhalde onlar unuttular biz unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye demektir herkesin bunu bilmesini isterim" açıklamasında bulundu.



FAİK ÖZTRAK'TAN YENİ AÇIKLAMA: ÇOK GÜZEL VİDEO, DÖRT DÖRTLÜK
Tüm yaşananlar sıcaklığını korurken bir akla ziyan açıklamada CHP Sözücüsü Faik Öztrak'tan geldi. Skandal fotoğraf karesini kılıf arayan Öztrak, "Niye revize yapalım.Çok güzel video, dört dörtlük" ifadelerini kullandı.

"NİYE REVİZE YAPALIM ÇOK GÜZEL VİDEO DÖRT DÖRTLÜK" I VİDEO İZLE



Öztrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Videolara baktığımız zaman Kıbrıs'ın dağlarına nasıl bayrağı diktiğimiz anlatılıyor. Niye revize yapalım. Kıbrıs'ın dağlarını milliyetçiliği yazdığımız videoyu gösteren ve bunun bir parçası olan görüntüleri neden revize edelim.Genel başkan yardımcımız gereken açıklamaları yaptı. Karşı tarafın sık sık kullandığı bu filmleri, bu resimleri bizim hazırlamış olduğumuz çokta güzel dört dörtlük videoda görünce herhalde büyük bir tepki oluştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN