Kemal Kılıçdaroğlu, EOKA rezaletini nasıl savunacağını şaşırdı: CHP'ye saldırmak akıl dışı

CHP'nin 100. yıl videosunda patlak veren EOKA skandalı büyük infiale neden olmuş ve büyük tepki yağmıştı. Olay tüm sıcaklığını korurken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu skandal olaya ilişkin akla ziyan açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 18:33 Güncelleme 10 Eylül 2023, 19:09
Kemal Kılıçdaroğlu, EOKA rezaletini nasıl savunacağını şaşırdı: CHP’ye saldırmak akıl dışı

İÇİNDEKİLER

CHP, resmi sosyal medya hesaplarından, kuruluşunun 100. yılına özel bir video klip yayınladı. Yayılanan klipte büyük bir skandal dikkatlerden kaçmadı. Söz konusu videonun 52. saniyesinde , Kıbrıs'taki Türk mücahitler diye o dönem Türk bayrağını ele geçiren EOKA'cıların fotoğrafı kullanıldı. Fotoğrafta, 23 Nisan 1964'te EOKA'lı teröristlerin ele geçirdiği Türk bayrağı görülüyor.


SKANDALI NASIL SAVUNACAĞINI ŞAŞIRDI
CHP'de patlak veren skandalın ardından tepkiler çığ gibi büyüdü.

KILIÇDAROĞLU EOKA REZALETİNİ NASIL SAVUNACAĞINI ŞAŞIRDI I VİDEO İZLE



Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken EOKA skandalına ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar" dedi.



"CHP'YE SALDIRMAK AKIL DIŞI"
CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu söz konusu skandala, "Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarması sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o çünkü önce onlar gösteriliyor. Arkasından nasıl gömüldüklerini ve arkasından Türk bayrağını gösteriyor. Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.



SKANDALA KILIF ARADI
Sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Bunlara sormak isterim Süleyman Şah türbesi kaçırılırken bunlar neden hiç seslerini çıkarmadılar; neden Kılıçdaroğlu Süleyman Şah türbesine sahip çıktı? Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti devleti demektir. Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında rahmetli Erbakan ile birlikte nasıl mücadele verdiğini EOKA'cıları nasıl toprağa gömdüğünü bayramızı dalgalandırdığını herhalde onlar unuttular biz unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye demektir herkesin bunu bilmesini isterim" açıklamasında bulundu.



KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ YAĞDI
Kılıçdaroğlu'nun skandal açıklamaları sonrası sosyal medyadan tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları:



"Kemal Kılıçdaroğlu'nun bunadığı ve kurultaya kadar yerine kayyum atanması gerektiğinin en büyük kanıtı olmuş bu. Chp'nin 100.yılı videosunda EOKA militanlarının Türk bayrağı ile beraber bilerek ve isteyerek kullanıldığını söylüyor. Skandal... Yalan..."



"O zaman o EOKA'cıların son halini de koyacaksın o videoya siz kimi kandırıyorsunuz. Eren Erdem gibi bir zibidiye teslim ederseniz partiyi sonuç bu olur."



"Özrü kabahatinden büyük. Milyonlarca takipçisine EOKA'yı görünür kıldı, geri adım atmamak için de adını andı. Bir terör örgütü daha ne ister?"



"Maraş nerde diyen bir adamın eoka resmini R'ye takarak kılıf uydurması normal değil mi? Bence normal..."



"Adamlar kesinlikle hiçbir hatayı kabul etmiyorlar. Kendilerince her şeyin mükemmelini onlar yapıyor ama hep halk kusurlu. Akıl alır gibi değil"



"Milletle alay etmeninde bir sınırı var be. Yeter artık yeter. Bıktık"



"Ecevit'ten bahsediyor, Ecevit'in oturduğu koltuğu gram hak etmiyor. Boş yapma, istifa et!!"



"Siz bu ülkenin içine EOKA tarafından sızdırılan bir ajansiniz. Hiçbir yetkiniz hiçbir sorumluluğunuz yok. Aaa evet pardon var ABD VE AB'ye Türkiye yi bölme sorumluluğunuz var dimi. Artık biz halkın ve ülkenin yakasından düşün"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN