Doğan Holding hisseleri çakıldı

Hürriyet gazetesinin skandal manşetinden ve Aydın Doğan'ın Petrol Ofisi'nde örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yaptığına ilişkin davanın duruşmasından sonra Doğan Holding hisselerinde sert düşüş yaşandı. Dünkü yüzde 12'lik kaybın ardından Doğan Holding hisseleri bugün de yüzde 7 düşüş yaşadı.

Giriş Tarihi 01 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 01 Mart 2017, 15:49
Doğan Holding hisseleri çakıldı

İÇİNDEKİLER

Petrol Ofisi'nde örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin iş adamları Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davada, Aydın Doğan hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı çıkarıldı.

DOĞAN'IN HİSSELERİ ÇAKILDI
Kararın ardından Doğan'ın onursal başkanlığını yürüttüğü Doğan Holding hisselerine de sert düşüş yaşandı. İlk seansı yatay tamamlayan Doğan Holding hisseleri, haberin ardından ikinci seans başlangıcında sert satışlarla karşılaşarak yüzde 7 düşüşle 0.66'ya kadar geriledi. Grup hisselerinden Hürriyet Gazetecilik ise yüzde 3 civarı satışın ardından aynı saat itibarıyla yüzde 1.43 kayıpla 0.69 liradan işlem görüyor.

DEVLETİ ZARARA UĞRATTI
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, POAŞ'ın 2001-2008 yılları arasında yurtdışından Türkiye'ye akaryakıt ithalatı yaptığı ve Gümrük Birliği olmayan ülkelerden yapılan ithalatın birlik üyesi olan İngiltere'den yapılmış gibi gösterdiği öne sürülerek, gümrüklere sahte belge ibraz ederek vergi muafiyeti sağlandığı, vergi kaçırıldığı ve devletin POAŞ tarafından zarar uğratıldığı belirtiliyor.

AYDIN DOĞAN HAKKINDA 24 YIL 6 AY HAPİS İSTENİYOR
İddianamede iş adamları Aydın Doğan ve Ersin Özince'nin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından sekiz yıl altı aydan 24 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

SAVCILIK HÜRRİYET HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI
Doğan Grubu bünyesindeki Hürriyet gazetesinin hafta sonunda manşetinde yer alan 'Karargah rahatsız' şeklindeki haberle ilgili olarak da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.