Tarihi 9 Mart 2013

Şimdi reklamlar!!!

X inşaat firmaları: "Daire fiyatlarımız inmiştir fırsatı kaçırmayın"
X marketler zinciri: "Deterjan ve bakım ürünleri yüzde elli indirimde"
X otomobil firmaları: "Araba sahibi olmak isteyen kadınlara özel kampanyalar"
X otellerin kampanyaları X spa merkezlerinin Mahidevran ve Hürrem masajları X turizm şirketlerinin tur programları
Ve dahası bugün son gün...
Bugün 8 Mart sevgili seyirciler, pardon okurlar!!!
14 Şubat sevgililer günü, anneler günü, babalar günü ve yılbaşı kampanyalarını indirimlerini ben de takip edenlerdenim de...
Tüm mecralarda yer alan bu ticari kampanyaların 8 Mart'ın anlamı ve amacından uzak bu ticarete dönüştürme sistemini anlamayanlardanım.
8 Mart'ı kadınların günlük sorunlarından uzak bir gün geçirmesini sağlamak, alışverişe yöneltmek olarak algılayan kampanyaların her geçen gün artması Dünya Kadınlar Günü'ne yüklenen anlamı görmezden gelmek, kadınlar için yürütülen şiddet ve istismar haberlerini hiçe saymak gibi geliyor bana.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü sadece bir günde algı bozmadan herkesi sadece kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına, kadın örgütleri tarafından düzenlenen miting, yürüyüş ve bilinçlendirme seminerlerine ayrılsa olmaz mı?
Kadın ve insan olarak en büyük temennim.
Kadınların hak ve özgürlüklerini elde ettiği, sömürülmediği, sosyal hak ve güvence altında olduğu, işyerinde mobinge uğramadığı, cinsel istismar yaşamadığı, savaşın bittiği, annelerin gözyaşının dindiği, namus belasına öldürülmediği günlere yıllara...
Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun...

* * *
Tüm kadınlara çağrımızdır:
Gelin kadın cinayetlerini birlikte durduralım!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Dünya Kadınlar Günü'nde Taksim'de kızları öldürülen ailelerle, kadınların yaşam hakkı için yürüyecek.
Saat 15.00'de Tünel'den başlayacak olan yürüyüş Taksim Meydanı'nda sonlanacak. Kadın cinayetlerine karşı yürütülen bu mücadeleye siz de ortak olun!