Tarihi 22 Haziran 2013

Yeni bir hayat

Kaçımız kariyerimizin en önemli döneminde gideriz? Arkamıza dönüp bakmadan...
Geride herşeyi bırakarak, tutunduğumuz bizi biz yapan aşık olduğumuz mesleği bırakarak?
Fox Tv'nin 6 yıldır ana haberini zirveye taşıyan ismi Nazlı Tolga bu hafta veda etti seyircilerine, ekibine ve mesleğine.
Brezilya'da yakında nikah masasına oturacağı Lawrence D.Brenninkmeyer ile yepyeni bir hayata başlıyor...
Herşey yepyeni sıfır hayatında. Ülkesi...
Eşi...
Evi, örf adetleri, alışkanlıkları...
Defalarca sordum kendime "Yapabilir miydim" diye?
Hayır! Dürüstlükle söylüyorum ki cesaret edemezdim geride bırakacaklarımı ardıma koymaya.
10 kişiye sorsak eminim 7'si benim gibi düşünür kariyerinin en önemli noktasında "Hayır" derdi.
Dönmeyi göze alamazdı yeni bir hayattın emekleme evresine.
Ama Nazlı Tolga benim canım arkadaşım "Evet" dedi ve toparlanıp yeni bir hayatın yeni başlangıçlarının doğumuna girdi. Nur topu gibi aşkla çarpan bir yüreği var şimdiden elinde.
İttirip kaktırmayla yürütülmemiş bir kariyer onunki. Tırnaklarıyla didinilmiş, emeği, eğitimi ile kimsenin sırtında taşınmamış, hakkıyla sırtlanılmış bir kariyer edindi genç yaşında.
Buralara gelirken kimseyi altında ezmemiş bir kadın. Kariyerinde çalışmasının karşılığını hakkıyla almış olmasının zaferi belki de bu yürekliliği verdi ona.
"İstedikten sonra ulaşılmayacak hiç bir hedef yoktur" mottosunu birebir yaşamında deneyimlemiş olmasının gücü fişekledi belki de ona bu hayaline koşmayı.
Başarılı bir geçmişi başka bir ülkede bırakıp bambaşka bir ülkede başka türlü bir alanda sıfırdan tırmanmaya çalışma isteğinin ilk işaretini annesi sezmiş ve Nazlı bir bahaneyle yerinden kalktığı anda buğulu gözlerle şöyle seslenmiş kızına "Seni seviyorum."
Bilir anneler hep en derindeki hislerinizi. Sezer. Ama sonunda sizden ayrı kalacak olsa da fedakarca yolcular sizi. Dünyanın öteki ucuna gidiyor olsanız da.
Biri daha vardır ki o da anneniz kadar düşünür sizi. Annenizden ayrı kaldığınız kadar bile ayrılmazsınız hiç ondan. Her anınızda sizinle işbirliği içindedir.
Bazen öyle katı olur ki kararlarınızı verirken kulaklarını tkarsınız onu duymamak için. Dostluğunun hakikatliği buradan bellidir.
Size hep gerçeği fısıldar. Sizi sizin kadar iyi tanır. "Mutlu olun" diye didinir durur. Yüreğinizin sesidir size dur da diyen yap da diyen. Gönül gözünüz ne kadar açıksa o denli yoldaşınız olur. Onu dinleme özverisi gösterebiliyorsanız.
İşte Nazlı bu sesin peşinden gitti.
Radikal bir karar verme gücünü kuşanıp hayatının seyrini değiştirme kararını iç sesine güvenerek verdi.
Brezilya'da da bir kanalda görürseniz ya da oradan bildirmezse şaşırmayın derim.
Yeni bir hayat, yeni ev, yeni bir ülkede sıfırdan başlamak iyidir.
Yılların üstüne rutine kafa tutmaktır.
Helal olsun sana.
Her şeyden önce iç sesini dinleme becerine hepimizi şahit ettiğin için.