Tarihi 14 Temmuz 2013

Alaçatı

Arnavut kaldırımlı taş binalı ruhu olan bambaşka bir yer. Uzun süredir ilk tatil durağım Alaçatı. Deneyimlediğim ve tercih ettığim mekanlardan top beşimi huzurlarınızı sunuyorum: Asma yaprağı; Ev yemekleri üzerine eşsiz bir lezzet sunuyor. İlk girişi minicik ama sıcak bir köy evini andırıyor.
Kaldırımda iki masa, kimsecikler yok.
Hatta kapalı belki de sinek avladığını düşünüyorsunuz. Yoldan geçen herhangi biri bu şaşkınlığı yaşamamızı bekler gibi giriş yan taraftan deyince büyük bir bahçe kapısından lezzet cennetine düşüyorsunuz. Asma ağacı altında masalar, sediler, anneannelerimizden kalan tabaklar, bardaklar ve yemek takımları ve köy mutfağından çıkan ev yemekleri ile muhteşem bir yer.

TAPU

Popüler mekanlardan biri.
Herkesi görmeniz mümkün.
Muhallebisini yemeden çıkmayın.

LAVANTA

Kadın eli farkı anneanne köftesiyle tanıştıktan sonra restaurantta olduğunuzu unutup kendinizi evde hissediyorsunuz.
Sakin ve sessiz yemek sohbetini sevenler için favorim.

ALANCHA
Çocuklu girilmez! İlk tanışmamız biraz tatsız olsa da, menüsünden hiç bir şey anlamasam da denemek istedim ısrarla.
İlk deneyim farklıydı.
Mekanın kapısından girdiğiniz ilk andan itibaren her şey şeflerin kontrolü altında. Önce mutfak turu sonra da mönünün tamamını tatmak zorundasınız. Her yemeği şeflerin tanıttığı, taşların üzerinde sunulan lezzetler sizi aç kalacağınız telaşına sürükleyebilir.
Ama finale inanamayacaksınız.

KÖŞE KAHVE

Her akşam otele dönüş yolunda tatlılarından mutlaka denediğim ve melisa/yeşil çayımı yudumladığım, Köşe kahvede oturup Alaçatı sokaklarında yürüyen herkesin tatlı dedikosunu yaptığım vazgeçilmezim. 'Yer yoktur şeflerden Gökhan'a' bir selamımı iletin:))