Acem oyunu

Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, İran'ın Türkiye'de sünni-alevi çatışması çıkarmaya çalıştığını dile getirdi.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 20 Haziran 2013, 02:40
Acem oyunu

İÇİNDEKİLER

Samanyolu Haber'e konuşan Özdemir, İran 'ın Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması çıkarmak için 3 yıldır çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Özdemir 3 yıl önce bizzat şahit olduğu olayı şöyle anlattı: "Bundan 3 yıl önce bizim kuruluşumuza iki tane vatandaş geldi. Ankara'daki bir kuruluşun vasıtasıyla. 3 yıl önce bize 200 bin dolar para teklif ettiler kuruluş olarak. Bu insanların biri İran'lıydı. Bu insan daha sonra İzmir ve İstanbul'da bir vakıf, Ankara'da bir dernek aracılığıyla sürekli Alevi vatandaşları bir araya getirip İran'a götürdüler. İran'a giden dedelerin ilk söylediği şu; 2 gün Devrim Muhafızlarıyla görüştürüldüler, 3. günde Hamaney'le görüştürülüp sonra oradan insanları gezdirip Türkiye'ye getirdiler. O bölümü bundan 1 ay önce devletin gerekli kuruluşlarına bildirdik."

Müftü karısıyım dedi CHP'li çıktı!Müftü karısıyım dedi CHP'li çıktı!

İran'ın bu görüşmelerle iyi niyetli olmadığını belirten Özdemir, oraya giden Dede'lerin hepsinin masraflarını İranlı bu şahısların karşıladığını, Türkiye'deki Alevi vatandaşlarımızı, İran'daki yapıyla özdeşleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Anadolu Aleviliğiyle İran'daki Şii aleviliğinin en ufak bir ilgisi olmadığını vurgulayan Özdemir, Gezi olaylarında da birtakım İranlı vatandaşların ön saflarda olduğuna dikkat çekti.

Meydan okuduMeydan okudu

Son günlerde Alevi toplumunun sokağa çekilip Gezi olaylarının bir parçası haline getirilmeye çalışıldığını söyleyen Özdemir "Geçtiğimiz günlerde bir Alevi vatandaşımızın ölmesi bu olayları daha da körükledi. Alevi toplumunu sokağa çekmek istemeleri manidar. O kadar 700'e yakın Alevi dedeleri neden götürüldü? Bugün sokakta bazı Alevi kuruluşlarını görüyoruz bunlar neden sokakta? Bugüne kadar Kürt-Türk savaşı çıkarmak istediler, başaramadılar, şimdi de Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışıyorlar, İnşallah bunu da başaramayacaklar." Şeklinde konuştu.



Özdemir geçtiğimiz ay gündeme gelen Muta ajanlarıyla ilgili haberdeki, 'İran'dan birtakım genç kızların fuhuş amaçlı Türkiye'ye getirildikleri' bilgisini hatırlatarak "Belirli bir yaş sonrası bekar olan dedelerin İran'a götürülmesi bizim kafamızda çok büyük soru işaretleri uyandırdı. Sağduyulu insanlar bunları düşündüğü zaman Alevilerin üzerinde ne büyük provokasyonlar olduğunu görür." dedi.



Özdemir önemli bir iddiayı da gündeme getirerek, 15 gün önce İzmir Karşıyaka'da bir Cemevi'ne İranlı bir Molla'nın getirildiğini, bunun da belgelerinin bulunduğunu, Alevi toplumunun üzerinde çok büyük bir tehlike olduğunu söyledi.