Pirinçli Hanım Parmağı Tarifi

Malzemeler
2 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı dolmalık fıstık
600 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 demet nane
1 çorba kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mercanköşk
1 çay bardağı kuşüzümü
1 kg yufka
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
300 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Pirinçli Hanım Parmağı Yapılışı
Soğanı küp doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyma ilave edip, kıyma suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Pirinç ekleyip, 3 dakika kavurun. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Kıyılmış nane, tarçın, mercanköşk, kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Her bir yufkayı 8 üçgen parçaya bölün. Yufkaları düz bir zemine serip, geniş taraflarına naneli karışımı pay edin. Sigara böreği gibi sarıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Üzerlerine kaşar peyniri serpip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.