Server Paşa Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 03 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2017, 09:51
Server Paşa Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
7 dilim bayat ekmek
6 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
100 gram tereyağı
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Servis için:
Kaymak

Server Paşa Tatlısı Yapılışı
1 bayat ekmek dilimlerini bir gece önceden bir bezin üzerine serip, kurutun. İçini robottan geçirerek un haline getirin ve bir kaba alın. Ayrı bir kaba yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını koyup, iyice çırpın. İçine robottan çektiğiniz ekmek içini, fındık ve kabartma tozunu katıp, karıştırın. Orta büyüklükte yağlanmış kare bir fırın kabına (arzunuza göre farklı şekilde bir kapta olabilir) boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 2 Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerece kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp, soğutun. Tatlıyı fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Dilimleyerek, kaymak ile birlikte servis edin.