Dolama Kadayıf Tarifi

Giriş Tarihi 29 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 29 Kasım 2016, 11:57
Dolama Kadayıf Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Bir buçuk kg kadayıf
750 gram tereyağı
500 gram fındık içi
10 su bardağı tozşeker
9 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Dolama Kadayıf Yapılışı

Kadayıfı, eritip ılıttığınız tereyağıyla karıştırın. Parçalar koparıp, parmağınızda sarın ve tepsiye yerleştirin. Fırında kızarana dek pişirin. Daha sonra fırından alıp, ortalarına fındık koyun. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ekleyin. Şerbet ılıkken, fırından aldığınız ılınan kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.