Vişneli Tart Tarifi

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2016, 16:05
Vişneli Tart Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Tart hamuru için: 125 gram margarin
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bir tutam tuz
Kreması için: 2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Sos için: İki buçuk su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
1 kg vişne
Üzeri için: Tart jölesi

Vişneli Tart Yapılışı
Tart hamuru için tüm tart malzemesini yoğurun. Hamuru, yağlanmış unlanmış yuvarlak tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla delikler açın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Krema için süt, tozşeker, yumurta ve unu çırpın. Ocağa oturtup, koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, margarin ve vanilya ekleyin. Soğumaya bırakın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp 2 su bardağı suda haşlayın. Kalan yarım su bardağı su ile nişastayı açıp, vişnelere ilave edin. Ilınmaya bırakın. Tartın içine kremayı sürüp, vişneli sosu gezdirin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp tartın üzerine gezdirin. Buzdolabında dinlendirip, soğuk olarak servis yapın.