Lokumlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamur için:
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı mısıryağı
2 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı pudraşekeri
1 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
500 gram çifte kavrulmuş lokum
Üzerine: Pudraşekeri

Lokumlu Poğaça Yapılışı
Tereyağı, mısıryağı, yumurta, limon suyu, su, pudraşekeri, karbonat ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına ikişer adet lokum koyun ve iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatın. Hamur ve lokum bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine elenmiş pudraşekeri serpin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.