Fincan Böreği Tarifi

Malzemeler
3 adet yufka
5 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta
1 adet soğan
300 gram fındık büyüklüğünde kuşbaşı et
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Çörekotu

Fincan Böreği Yapılışı
Yufkaları toplam 12 parça olacak şekilde dört eşit parçaya bölün. Bir kasenin içinde, 4 çorba kaşığı eritilmiş margarini 2 adet yumurta ile iyice çırpın. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı margarinle ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine kıyılmış et parçalarını ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Bu şekilde 3-4 dakika daha hafif ateşte pişirin. Ateşten indirir indirmez üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Kesilmiş yufkalardan bir parçayı, bir fincan üzerine koyarak ortasını fincanın dibine doğru çukurlaştırın. 1 çorba kaşığı yağlı yumurta karışımından sürün. İçine 1 çorba kaşığı etli harçtan koyun. Kenardan sarkan kısımları üzerine kapatın. Yufkalı fincanı yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek, yufkayı fincandan ayırın. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Üzerlerine kalan 1 adet yumurtanın sarısını sürüp çörek otunu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumadan servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.