Çikolatalı Sufle

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 15:33

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

100 gram bitter çikolata
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pudraşekeri

YAPILIŞI:

Ön hazırlık olarak sufle kaplarını bir fırça ile yağlayıp tozşeker serpin. Sütü kaynatıp kenara alın. Çikolatayı rendeleyin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Bir tencerede margarini eritip unu 1 dakika kavurun. Ocağı kısıp üzerine tozşekeri ve sürekli karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak soğutun. Yumurta sarılarını teker teker karışıma yedirin. Çikolata rendesi ve vanilyayı da üzerine ilave edin. Yumurta aklarını ayrı bir kaba alıp üzerine biraz tuz ekleyin. Kar gibi olana kadar çırptıktan sonra tahta bir kaşık kullanarak karışıma yavaşça ekleyin. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 160 dereceye indirip 25 dakika daha pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp suflelerin üzerine koyun. Pudraşekeri serperek servis yapın.