Beyaz Hindiba Graten Tarifi

Malzemeler

4 adet beyaz hindiba
Yeteri kadar su
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un, 3/4 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 su bardağı rendelenmiş Kars gravyeri
Tuz ve karabiber

Beyaz Hindiba Graten Yapılışı

Beyaz hindibaları temizleyip yıkadıktan sonra burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesin. Daha sonra limon suyu eklenmiş kaynar suya atıp, 10 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp baş aşağı bırakın ve içlerinde kalan suyu süzdürün. Soğuduktan sonra dikine ortadan ikiye bölüp, bir fırın tepsisine yerleştirin. Beşamel için ayrı bir tavaya aldığınız tereyağını eritip, unu ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine süt ilave edip, kıvam alana dek pişirin. Muskat, tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Sotelediğiniz beyaz hindibaları bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine beşamel sosu yayın. Rendelenmiş gravyer peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.