Fava Tarifi

Malzemeler
500 gram kuru bakla
2 adet kesmeşeker
Yeteri kadar su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1-2 dal dereotu
2-3 dilim limon
Tuz

Fava Yapılışı
Ayıklanmış kuru baklayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip tuz ve kesmeşeker eklediğiniz suda haşlayın. Biraz sulu kalacak şekilde suyunu süzün. Üzerine limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip blenderden geçirin. Servis tabağının her tarafını yağlayıp favayı içine dökün. Üzerini düzeltip iyice soğutun. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Dereotu ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.