Topik Tarifi

Malzemeler
Bir buçuk kg soğan
250 gram nohut
2 adet patates
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tarçın
250 gram tahin
1'er tatlı kaşığı tuz ve tozşeker

Topik Yapılışı

Soğanları piyazlık doğrayıp, biraz tuz ekleyin. Kendi suyunda karamelize olana kadar haşlayın. Süzgece alıp, bir gece dinlendirin. Nohut ve patatesi ayrı ayrı haşlayıp, kabuklarını temizleyin. Karıştırıp, blenderden geçirerek püre yapın. Soğanı geniş bir kaba alıp, dolmalık fıstık, kuşüzümü, karabiber, yarım çorba kaşığı tarçın, tuz ve tozşeker ekleyip harmanlayın. Kenara ayırdığınız nohutlu karışıma kalan tarçın ve tahini ekleyip yoğurun. Nohutlu karışımdan bezeler koparıp, düz bir şekilde açın. Ortasına harçtan koyup, bohça şeklinde kapatın. Streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine tarçın serperek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.